Gjort, köpt, fått

chokladgranola.

när vi bodde i Stockholm var inte Pom och Flora sådär jättehajpade, det var liksom ingen kö för frukost och inga änglar som sjöng när man bet i mackan. det kom nog lite senare, lagom till dess att vi flyttat.

nu är de ju så stora att jag inte ens skulle höja på ögonbrynen om pomochflora fick en egen plats i ordboken. och det är väl inte så konstigt egentligen, för satan så bra de är på frukost? jag kommer aldrig mer kunna äta havregrynsgröt som jag gjorde förr och jag kommer al dri g mer att köpa färdig granola.

eller jag tror åtminstone inte det men vad vet jag, svor ju på att aldrig mer äta fiskpinnar eller Scans köttbullar igen efter att ha läst igenom innehållsförteckningen but here we are ungefär varannan dag, om vi ska vara ärliga.

jaja i vilket fall så tänkte jag slänga in tre  bra grejer i det här inlägget: 1. boken Frukost hela dagen finns som e-bok på Stockholms bibliotek, vilket är finemang av flera skäl som de flesta kan räkna ut själva. 2. här är originalreceptet på deras chokladgranola och 3. här nedan följer min egen variant av granolan som kanske inte skiljer sig SÅ mycket men ändå lite.

Chokladgranola
ca 2 liter

1 liter havregryn
2 dl hela oskalade mandlar
2 dl pumpakärnor
1 tsk havssalt
1 dl kallpressad rapsolja
1 ½ dl agavesirap
6 msk ekologisk kakao
0.5 dl kokoschips
1 dl kakaonibs
2 dl rostade solroskärnor

1. sätt ugnen på 150 grader
2. blanda samman havregryn, mandlar, pumpakärnor och salt i en stor bunke.
3. blanda ihop rapsolja, kakao och agave och rör sedan ihop det ordentligt med de torra ingredienserna.
4. bred ut allt på en klädd plåt, rosta ca 20-30 min och var noga med att röra om efter att halva tiden gått.
5. ta ut, låt svalna, blanda ner kokos, rostade solrosfrön och kakaonibs.
6. ät med yoghurt och agavesirap.

5

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.