inredning

“då tänkte hjärtat inte längre att du var min sista kärlek. då tänkte hjärtat att hon var min första.”

jag är inte bra på det här med att vara still, på att ha en enda plats
gjuten i sten. så jag använder mig av häftmassa och ett litet skrivbord
som är enkelt att flytta runt. vet faktiskt inte varför det är så, men allt
behöver kanske inte ha någon särskild anledning.

det enda jag vet är att jag är ombytlig. kanske är det ljuset,
årstiden eller fullmånen som gör det. jag vet inte, jag vet inte.

i alla fall, just nu sitter jag här, nära fönstret. på väggen finns sådant
jag inte kunnat släppa taget om, som tar mig någon annanstans så
fort jag tittar upp.

en bra annons från Myrorna, en text av Kristofer Andersson som får
någonting i mig att stanna upp. en bild på mig och Nikita som ger hjärtat
ett litet rivmärke och så Göteborg i bröllopspresent.

till det en karta över Midsommarkransen som vi bodde så nära i ett år
och ett stänk av William Morris.

sex fragment bakåt, sex minnesbilder som tar mig framåt och så en liten
anteckning om sådant jag måste komma ihåg, i min sfär, vid min plats där
ingen får lägga sina strumpor eller peta på mina grejer.

det var egentligen särskilt jag ville med det här mer än att tala om
att jag är glad, över att äntligen ha en egen plats där jag får vara jag.

2 kommentarer

 • Reply
  Lund Johanna
  03/09/2016 at 06:48

  Gud så fint! Älskar kombon rent estetiskt, så vet jag hur mycket bättre den blir när den betyder nåt för en själv också till råga på allt. Jag är likadan, behöver min häftmassa så jag kan byta och flytta runt på min vägg vid skrivbordet. Livet är ju inte statiskt så varför i hela friden skulle minnes/instpirationsväggen vara det 🙂

 • Reply
  Sandra
  03/09/2016 at 06:51

  Verkligen! Först satte jag mest upp grejer för att det var snyggt men det kändes så tomt, först när jag började rota i mina gamla lådor och hittade allt detta så kom de så naturligt upp på väggen utan en särskild tanke på om de passade ihop eller inte. Det är oftast då det blir som bäst, när känslan styr istället för lusten att bara inreda snyggt.

 • Lämna en kommentar