guldkant personligare.

familjekonstellationer, vår första advent och två enkla recept på julgodis.

det här året har verkligen gått i familjens tecken för mig. jag och min lillasyster har alltid haft en ganska lätt relation men min mamma och jag, vi har fått jobba på vår och ännu är vi inte färdiga. vi omformar hela tiden och jag ställer högre krav än vad jag tidigare gjort och min mamma anstränger sig till sitt yttersta.

det är ingenting jag tar för givet.

det hände något när jag blev med barn, plötsligt behövde saker och ting i min tillvaro förändras. det fanns inte längre plats för någonting instabilt, opålitligt eller ångestladdat.

och jag gick ganska långt för att visa min beslutsamhet, långt nog för att ställa saker på sin spets, långt nog för att ta beslut som vi alla kommer ha ont av resten av livet. konsekvenser som var tvungna att bli och som var viktiga för att kunna lägga en ny grund. ibland måste man riva ner gamla konstellationer för att kunna bygga upp nya.

idag är jag oerhört tacksam över att ha den mamman som jag har, i mitt liv. kanske är Ebbe-Lou den allra gladaste – han dyrkar sin mormor. mormor är allt, för honom och det gör mig alldeles mjuk inombords.

jag började fundera på allt här ovan när jag försökte få ihop middagen med min lillasyster och lunchen med min mamma som jag haft i veckan, fastän att det bara är måndag?

men så kom jag på att det redan är torsdag, trots att det känns som om det var nyss vi firade första advent med risgrynsgröt och godis jag kokat ihop kvällen innan.  det var en fin dag, den första advent, men med en liten dos ångest i kanterna för mig. det har börjat bli lite så – ett par dagar är jag så uppåt att jag nästan är hög för att sen ha en dag som jag liksom kraschar lite på. hormoner, hormoner.

jag såg till att ta igen mig med en filt i soffan och med att titta på mina två som hade fullt upp med att klä sig i hatt, äta godis och “laga” väggen.

vilken oerhörd lycka ändå, att det var dessa två som blev mina.

recept på godiset? varsågoda;

wienernougat
250 g nougat
100 gram mörk choklad
200 gram mandelspån

rosta mandeln, smält nougaten, rör i chokladen och blanda ner mandeln.
rör runt och stjälp upp i pralinformar eller en form klädd med bakplåtspapper (så gjorde jag). låt stelna över natten, skär upp i lagom bitar och förvara i kylskåpet.

chokladbräck
100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
200 gram grovhackade hasselnötter.

smällt chokladen, rör ner nötterna och häll ut det på bakplåtspapper. platta till röran lite.
strö flingsalt över, skär upp och så in i med det i kylskåpet när det svalnat.

4

6 kommentarer

  • Reply
    Nana
    08/12/2017 at 08:32

    Åh ser så gott ut! Dessa recept ska jag testa! Var rädd om dig i känslornas Bergodalbana

    • Reply
      Sandra Bergström
      11/12/2017 at 21:07

      Gör det, supergott och enkelt – min bästa kombo! Tack och detsamma <3

  • Reply
    Ebba
    08/12/2017 at 11:06

    Alltså ditt hem ser så himla mysigt ut! Gillar verkligen din stil!

    • Reply
      Sandra Bergström
      11/12/2017 at 21:05

      Tack Ebba! Så himla snällt sagt! <3

  • Reply
    Ebba
    08/12/2017 at 11:07

    Du tar verkligen så himla fina bilder, plus att ditt hem verkar så mysigt! Love the blog

    • Reply
      Sandra Bergström
      11/12/2017 at 21:05

      PUSS!!

    Lämna en kommentar