linne och grönt glas

årets första fynd blev några fina glas, två bakformar, en spegel (som redan målats om) och ett par påslakan i linne från Emmaus på Backaplan. de senare gav jag två hundralappar för och hittade sen på Ellos för nästan två tusen. länge har jag gått och funderat på att köpa mig ett par liknande men hela tiden hejdat mig eftersom det är för dyrt och känns lite väl överdådigt. så just dem är jag mer än nöjd med, men förstår inte riktigt storheten med sängkläder i linne, mer än att det är vackert? dom är ju inte skönare än till exempel bomull.

6

8 thoughts on “linne och grönt glas

 1. Vilka fina fynd! Jag gillar speciellt de gröna glasen. Håller med dig angående linne, jag tycker till och med att bomull är mycket skönare. Linnesängkläder blir lätt så “lösa” i och med skrynkligheten. Gamla, hårt manglade och krispiga bomullssängkläder ska det vara tycker jag 🙂 Men visst är linne vackert, jag har också några örngott, det står jag ut med 🙂

  1. Jag håller med gånger två – både vad gäller gamla bomullssängkläder (har lyckats komma över två örngott som jag älskar) och att linne blir lite väl löst. Dessutom är de nästan lite för hårda när de är nytvättade. Nä här blir det inget köp av dem igen. Såvida jag inte lyckas komma över dem lika billigt som jag gjorde med dessa. Endast då kan jag väl leva med att sova mest vackert 😉

 2. Härliga fynd! De gröna glasen var ju superfina.
  Alltså det här med linne-sängkläder. Vi har som är blandat bomull/linne, och ja, de ser ju lite mysigare ut tycker jag när det liksom är lite skrynkligt och inte så perfekt. Plus att jag nog upplever linne som lite svalare? Riktigt bra fynd hur som!

  1. Tack Ronette! 🙂 Linne ser ju vackrast och gosigast ut men jag är nog för van vid att sova i bomull. Ska dock kolla upp en blandning som du skriver om. Och ja det har du nog rätt i, att linne är svalare, har för mig att det är en av anledningarna till att det materialet blev så oerhört populärt från allra första början 🙂

 3. fint att hitta den typen av sängkläder på loppis! de blir ju lätt dyrt i vanliga butiker. jag hade linnesängkläder på listan över unn till oss när vi flyttat till ny lägenhet och stad. vårt set köpte vi också nytt men vi älskar det. så värt alla kronor!

  1. “En lista av unn” så jävla härligt det låter. Ska nog också knåpa ihop mig en 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.