recept och sånt

rabarber, mandel, honung

 

när vi var i Skövde fick vi med oss ett gäng rabarber från grannarna till mina svärföräldrar. jag frös in hälften och på resten gjorde jag kräm med hallon och sockerkaka med mandel och honung efter det här receptet .

jag gjorde inga större ändringar förutom att jag inte bröade formen med mandel och hade rabarber på toppen. ångrade dock i efterhand att jag inte delade dem i mindre bitar och blandade ner i själva kakan men det kan jag ju prova en annan gång. jag penslade inte heller kakan med honung, helt enkelt för att jag missade sista raden. snabbt ska det gå.

receptet? varsågoda:

ingredienser
– 100 g osaltat smör
0,75 dl mjölk
0,75 dl flytande eller fast honung
2 st ägg
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
3 dl (180 g) vetemjöl
1 dl rostad och riven mandel
smör och flagad mandel till formen
1 dl fast eller flytande honung


gör så här
– s
mält smöret i en kastrull. tillsätt honung och mjölk, låt svalna.
– vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
– sikta de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt.
– tillsätt mandeln och rör försiktigt ner allt i äggvispet.
– tillsätt smör- och mjölkblandningen och rör om.

– smörj och strö flagad mandel i en form som rymmer 1 ½ liter.
– häll i smeten och grädda i mitten av ugnen 175 grader i cirka 40 minuter.

– stjälp kakan ur formen och låt svalna.
– värm honungen tills den är rinnande och pensla på allt över kakan.

 

2

6 kommentarer

  • Reply
    hanna, förbanna
    16/08/2017 at 21:08

    men ååååh, hur gott såg inte detta ut då?!

    • Reply
      Sandra Bergström
      17/08/2017 at 09:03

      Det var asgott! Prova!!

  • Reply
    Mirre
    16/08/2017 at 22:43

    Men så gott

    • Reply
      Sandra Bergström
      17/08/2017 at 08:58

      ja verkligen! 🙂

  • Reply
    Hey Emelie
    17/08/2017 at 11:49

    Mmm blev hungrig!

    • Reply
      Sandra Bergström
      26/08/2017 at 12:47

      Baka baka! 🙂

    Lämna en kommentar