livet

sekunder.

– jag tar ner en väska från det övre hyllplanet i garderoben. försiktigt, i väntan på besvikelse, trär jag en klänning över huvudet. den låter sig föras ner, över magen och över höfterna utan att protestera. jag har haft den i många år och sist jag bar den var jag någon annan. det handlar inte om kropp, inte om tråd men om identitet. om liv som levts och liv som levs. det krockar någonstans, men mycket tyst. som en mjuk mjuk, viskande kollision som ingen annan än jag hör.

– han säger pappa för första gången, dagen innan han fyller två.

–  klockan åtta ska jag skriva tenta. efter tjugo minuter är jag klar men vi får gå först efter en timme. jag åker spårvagn ner till Domkyrkan och promenerar till da Matteo i Victoriapassagen. jag köper frukost och sätter mig med den utanför, trots att det är kallt. vid mina fötter rör sig en liten sparv och fastän jag vet att man inte ska så släpper jag ner några brödsmulor.

– när jag duschar så varmt att kroppen blir alldeles röd, bakom det vita draperiet, funderar jag på katter som sitter under en soffa med gröna blänkande ögon och flygmaskiner som susar iväg under en rosa himmel mot horisonten.

– det är kväll och vi sitter kvar lite längre efter den sena middagen. mitt i samtalet hör vi Ebbe-Lou säga hejhå och pussa tåget, sen kör han det vidare över bordet.

– i en av Hugos konstböcker hittar jag en liten teckning på tunt, tunt papper. det är inget särskilt med den egentligen men jag vet att den kommer från någon som målade, drömde och bodde i Paris. en faster eller kanske gammelfaster. jag ramar in den och ställer upp den på mitt skrivbord.

3

8 kommentarer

 • Reply
  Evelina
  03/04/2017 at 15:01

  Jag håller på med en serie inlägg om vilka bloggar jag läser och undrar om jag kan få använda några av dina bilder till länken till din blogg?

  • Reply
   Sandra Bergström
   03/04/2017 at 15:21

   Hej! Vad fint att du frågar, självklart får du göra det ❤

 • Reply
  Linnea
  03/04/2017 at 18:38

  Älskar din blogg! <3

  • Reply
   Sandra Bergström
   03/04/2017 at 19:43

   Men tack, vad snällt sagt! ❤

 • Reply
  Ellen
  03/04/2017 at 20:32

  Så himla mycket fint här. Åh!

  • Reply
   Sandra Bergström
   10/04/2017 at 09:17

   Tack Ellen! <3

 • Reply
  Lund Johanna
  09/04/2017 at 18:00

  Jag vill bara skriva”älsk” på alla dina inlägg. Så du vet. Låter dock bli för att inte verka som en stalker… Din blogg är helt enkelt grym!

  • Reply
   Sandra Bergström
   10/04/2017 at 09:18

   Inget stalker över det! Jag känner samma för din blogg, bara det att jag är mycket sämre på att kommentera! KRAM till dig Johanna! <3

  Lämna en kommentar