Vardag, dagbok, samman...

ett fint litet liv och en utflykt till Hönö

fastän det händer mycket nu så är det en fin tid. och den här hösten, det här året har varit ett av de bästa i mitt liv. Ebbe-Lou har börjat vecklas ut till en intelligent liten typ och jag börjar ana att där finns något lillgammalt i honom. det märks som mest när han försöker ta del i mina och Hugos samtal – och det är fint, att han så gärna vill.

och jag, jag som hittills bara älskat okontrollerat och villkorslöst börjar nu älska honom ännu mer på ett alldeles nytt sätt. jag trivs med honom, jag tycker om den personen jag ser att han är på väg att bli och jag tycker så mycket om att prata med honom, vara med honom. han är energisk, vettig och treårig och jag vill ha honom precis så här för resten av livet. och min Signe, min lilla kotte, som är så nöjd med livet. Som en liten Ferdinand.

tänk att det blev dem jag fick? ibland känns det som att jag måste nypa mig i armen. kommer man någonsin våga en tredje, kan man ha sån tur en gång till?

och det har blivit så tydligt, hur ensam jag var i Stockholm nu när jag bor i Göteborg igen. hur svårt jag hade att släppa in någon på djupet. här är det annorlunda. det är hög ruljangs på kompisar hemma hos oss. dem kommer förbi och vi äter frukost, lunch, middag. jag låser inte ens dörren för dem går bara rakt in ändå när dem kommer. dem leker med Ebbe och gosar med Signe och blir en del av vårt liv och mina barn får växa upp med några av dem bästa som den här världen har att erbjuda.

vid sidan om försöker jag göra så mycket jag kan på universitetet men det är svårt med motivationen när jag hellre vill spendera all tid i mina projekt – med blommorna, med den nya bloggen. för jag känner mig bra på det jag gör, jag har en bra grund att ta sats ifrån när jag vill lära mig mer och jag känner mig stolt när jag ser hur mycket fint jag kan smälla ihop på tid som knappt finns. ibland tvivlar jag men jag har börjat bli mer och mer säker på att jag kan. och för första gången kan jag luta mig tillbaka, klappa mig själv på axeln och känna att det ska bli roligt att söka jobb nästa år.

på tal om fint liv och fina dagar så var jag på Hönö med Ebba häromdagen. vi åt lunch på Lilling cottage och lyckades tajma in öppettiden hos en secondhandbutik. och jag lämnade ön, förälskad upp över öronen i omgivningen.

bilder av superduktiga Ebba <3

1
1

Liknande inlägg

4 kommentarer

 • Svara
  Linnea
  11/19/2018 at 07:55

  Jag älskar verkligen de här bilderna! Och det du skriver, som alltid. <3

  / Linnea, http://nouw.com/linneabrannstrom

  • Svara
   Sandra Bergström
   11/20/2018 at 23:19

   Linnea, du är ljuvlig, tack! <3

 • Svara
  Tuva
  12/21/2018 at 19:25

  Åh Sandra. Har precis lite återupptäckt bloggen din. Suttit och scrollat länge. Blivit värmd, inspirerad och medryckt av dina formuleringar och ord. Tack för det. Och och och, jag måste våga slänga in en liten fråga också. En ytlig sådan men ändå. Dina örhängen här i detta inlägg, vart är dom möjligtvis ifrån? Älskar älskar älskar dom!

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   12/21/2018 at 22:27

   Oj tack, jag som känner mig så trevande just nu blev väldigt glad för dina snälla ord. Alla frågor är okej att ställa, till och med de ytliga – mina örhängen kommer från H&M och de finns ännu kvar. Jag hittar inte på hemsidan men gick förbi dem i tisdags i butiken vid Kungsportsplatsen, om det är till hjälp 🙂 Hoppas du hittar!

Lämna en kommentar