bröllopet

Vårt bröllop – lokalen, menyn, blommorna, fotografen

För tre dagar sedan firade vi vår tredje bröllopsdag, jag och Hugo. Så jag tänkte att kanske var det dags att sätta ihop lite praktiskt om själva bröllopet, eftersom jag själv vet hur svårt det var när jag skulle planera vårt och alla tips var guld värda, särskilt i November.

Lokalen

Facienda i Strängnäs, som tyvärr har sålts vidare nu. Här höll vi dop, vigsel och middag.


Blommor, porslin och dukning

Murgrönan köpte jag samma dag för att det skulle bli lite mer…grönt.

Vi klädde en klädställning från IKEA i eucalyptus, brudslöja och ljusslingor. Orden dansa med mig kommer från Linnea Henrikssons låt som heter just Dansa med mig. Dem var egentligen en del av ett tal som jag aldrig hann skriva men där själva kärnan var – dansa med mig genom livet, genom det svåra och genom det roliga.

Vi hyrde allt porslin och alla mässingsljusstakar från Table stories som satt sin verksamhet på paus. Jag knöt tyll runt besticken och som duk hade jag lakan och spets på meter från IKEA (som senare blev till gardiner och som fortfarande används flitigt här hemma).

Vi köpte sex hinkar blommor på snitt från Allards i Södertälje och hade dem i små glas för att dem inte skulle vara för höga. Jag la ut lite eucalyptus med eftersom vi hade sådana mängder.

Vi hade bland annat kvistrosor, stjärnflocka, nejlikor, ranunkler, blå tistlar och brudslöja.


Maten

Vår meny från Edsbacka bistro;
Tilltugg på hembakat knäckebröd

Viltröra med älginnanlår, pepparrot och torkade lingon
Oxfilétartar med parmesan och kapris
Brieost med päronchutney med ingefära
Trattkantareller med parmesan och örter

Huvudrätt
Rökt dovhjort fransyska från Äleby gård
Ekologisk svensk kyckling, marinerad, tunt skuren
Kallrökt marinerad tofu

Tillbehör

Variation på bönor med baby spenat och fetaost
Örtsallad med bakade betor.
Citronrostade svartrötter med västerbottenost och vattenkrasse
Potatissallad med örtvinägrett, rå hyvlad morot och rädisa.
Värnö luftorkad skinka
Tomatkräm
Getostkräm
Dragonmajonnäs med citron
Levainbröd med solrosfrön
Vispat smör smaksatt med Julita rapsolja

Dessertbord
Minipaj fylld med lemon curd
Gräddfilspannacotta med hallonkräm, rostad vit choklad och citronmeliss


Kaffe + extra efterrätt

Vi hyrde presskannor från Rosteriet färdigmåttade med Johan & Nyströmkaffe. Värt varenda krona, vill jag lova.

Till dessertbordet köpte vi in lite extra i sista minuten – citron och marängpaj, tryffelkaka och kladdkaka. Och det var väl tur för medan nästan all pannacotta stod kvar dagen efter så var de här faten renskrapade.


Fotograf

Sara Holmberg

3
3

Liknande inlägg