En sammanfattning Fint, bra, jag gillar

Gloria Vanderbilt, Kennedy’s och gul vallmo.

Hej och hallå här på måndagskvällen. Jag har lapat sol och bollat barnen med mig själv hela dagen för att Hugo har jobbat. Imorgon är det min tur att jobba och hans att ta hand om barnen. Skönt att dela upp det så, att få lite av båda världar. Jag har egentligen inga problem med att vara föräldraledig fastän jag kanske inte alltid är så bra på det och drar igång nya projekt vid sidan om, så jag gillar det här hälften/hälften systemet. Det passar oss just nu.   

Något som däremot inte passar mig alls just nu är att min hud gjort revolt och svarat på livet med ett hav av eksem över hela kroppen. Kortison och mjukgörande, säger läkarna. Att leta efter orsaken till skoven är tydligen nästintill omöjligt men eftersom situationen är ganska ohållbar försöker jag själv att leta efter anledningarna. Så jag läser på om kost. Om Paleo, LCHF och antiinflammatorisk kosthållning. Men jag som avskyr livsmedelsbegränsningar och älskar allt som görs på mjöl eller med potatis har svårt att motivera mig själv. 

Tanken med inlägget var egentligen inte att göra så många utsvävningar utan jag ville mest förmedla tre fina tips. 

Först ut en mix av hemma hos -bilder i Vogue från Gloria VanderbiltOch fastän jag inte kan låta bli att undra hur man kan hämta lugn i en miljö där det finns så mycket att titta på så älskar jag det. Det känns på riktigt och personligt, på alla sätt och vis.

 

Nästa tips handlar om en dokumentär jag ganska nyss börjat titta på, på SVT; Kennedys – en maktsaga. Jag har alltid tyckt det varit svårt med alla Kennedys men dokumentären börjar från början, är enkel att hänga med och med relevant och intressant innehåll som också följer med tidslinjen. Rekommenderar. 

Det tredje tipset kommer liksom det första från Vogue. Det är en kampanjbild för inredning utvald av Tory Burch. Den här dukningen har nästan allt jag vill ha och nästa år satsar jag på en stor bukett gul vallmo till alla dukningar. Har ni tid över så gå in på sidan och dröm lite – så mycket vackert. Både nytt, hantverk och vintage. 

4
4

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Linnea
  06/25/2019 at 19:13

  Usch vad jobbigt med eksem… Jag förmodar att du redan har hunnit testa dig runt men har du provat Helosan? Tycker den är så himla bra mot torr och fnasig hud i alla fall!

  Och tack för alla härliga tips i inlägget, så mysigt att få kika på och läsa om.

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   07/08/2019 at 05:55

   Tack, Helosan är ett bra tips, men det räcker inte för mig med min griniga hud. Dock gjorde en superstark kortisonkräm susen så nu är allt borta och jag förebygger så mycket jag kan med Miniderm, tror jag den hette.

   Glad jag blir att du gillar tipsen och tack snälla för att du tar dig tid att kommentera trots att jag inte alltid hinner svara. Läser bloggen din, men inte alltid jag hinner där heller fastän jag vill. KRAM <3

Lämna en kommentar