En sammanfattning Livet

ändrade planer, hästar, huvudrätt och Ebba.

Min lillasyster kom över för att ta hand om Signe en liten stund medan jag och Ebbs, min partner in crime åkte på äventyr. Egentligen hade vi tänkt göra någonting höstligt som att plocka morötter och borsta av oss stadskänslan en liten stund men med den saken blev det ingenting av för allt självplock är slut för säsongen. Vilket vi upptäckte samma dag…men hey man är ju inte den som är den, så vi navigerade bara om det hela lite. Nämligen mot Holmens marknad och en annan secondhandbutik i kvarter så skumma att till och med jag blev nervös.
Holmens bjöd på mer fint än jag har plats så jag fick snällt “prioritera” och köpte två väldigt artsy tavlor och en ny vas. På det andra stället “glömde” jag allt som hade med prioriteringar att göra och köpte en stol.

Vi åkte ut på landet och hamnade vid Gunnebo slott och trädgårdar. Jag har inte sett en häst sedan 2015 i Strängnäs så jag ställde mig och stirrade en stund medan Ebbs betalade för parkeringen. Älskar hästar, tycker dem är så fina.

Och när vi nu ändå snackar hästar – när jag var arton skulle jag make a dream come true och börja rida. Men det blev ett rätt bryskt uppvaknande ur den drömmen, vill jag lova, när jag såg hur ENORMT hästskrället var på nära håll. Jag vägrade dessutom hiva mig upp i manen, för jag tyckte synd om hästen, så jag fick en pall att klättra upp på för att komma upp i sadeln. Det kändes ju sådär. Så jag åkte därifrån med drömmen om att rida barbacka, på en strand i solnedgången, krossad.

Ebba matchar omgivningen.

Omgivningen matchar sig själv.

Drömhuset.

Så fint att peta ner torkade blad och att ha en svart ljusstake istället för mässing.

Här har vi henne, den tuffaste och hårdaste kvinnan jag vet. Så glad att hon är min.

Förrätt: avancerat knäckebröd.

Huvudrätt: äcklig fisk med jättegoda tillbehör.

Efterrätt: kardemummabulle.

Fint och fint.

Häst.

0
0

Liknande inlägg

4 kommentarer

 • Svara
  Emma
  07/10/2018 at 13:44

  Jag red islandshästar några år när jag var en liten skrutt. Dom var lagom stora – gick tillomed att komma upp på dom på egen hand 🙂 Tips för dig om du fortfarande vill rida, vilket jag tycker är en toppenidé! Jag blev också sugen nu haha

  • Svara
   Sandra Bergström
   08/10/2018 at 03:28

   Jag har som sagt gett upp, nu för tiden är jag dessutom lite fegare för typ TÄNKOMJAGRAMLAROCHBRYTERNACKEN. Ja, du förstår 🙂 tack för tips iaf, Emma och kul att du kommenterade annars hade jag aldrig hittat din blogg.

 • Svara
  Nana
  07/10/2018 at 16:18

  Jag önskar mig en liten gård med två ” halta” hästar som inte vill rida längre men som vill gosa, va anledningen till ett skift med mockning osv. Älskar hästar men vågar liksom inte rida dem 🙈🤣

  • Svara
   Sandra Bergström
   08/10/2018 at 03:27

   haha jag hoppar gärna över mockandet, annars är det absolut en bra idé! 🙂

Lämna en kommentar