En sammanfattning Livet

anteckningar.

34675344182_549ca843ca_h

jag träffar gamla vänner och nya vänner, som är genuina och som är trygga. vi sitter på uteserveringar och dricker kaffe, varm choklad, champagne och öl. vi äter lunch och strosar runt i Vasa, kommer varandra närmre, går i armkrok, säger åt varandra att göra eller låta bli, bygger världar och binder hela tiden samman nya trådar av vänskapsband.

jag hånglar med Hugo i soffan och pratar semester.  han kommer fortfarande in med kaffe på morgnarna och när jag möter honom vid Domkyrkan kan jag inte förstå att han är min. vi återupptäcker hela tiden varandra mellan snabbmakaroner och gummistövlar, håller handen och äter middag en sen sommarkväll medan Ebbe är med min mamma. jag köper färgglada praliner och sega kolor, vi sitter uppe för länge och pratar, visar och förklarar. samtalen mellan oss går ännu varma.

vi går på Liseberg med min familj och Ebbe-Lou skrattar sig igenom fyra olika karuseller, han äter våfflor och mjukglass och hoppar mellan våra famnar. det är en fin dag och femton minuter efter att vi klivit innanför dörren somnar han för natten.

utanför fönstret är allting grönt och på morgonen när jag dricker kaffe har jag sällskap av en hare på gräsmattan. jag går förbi Bangatan varje dag och sen lotsar jag barnvagnen över stan tillbaka hem, gör en smoothie åt Ebbe och tittar lite på Loranga och Masarin.

mina minneskort är alltid fulla och jag letar efter en klänning till sommarens festligheter, köper med mig middag hem på kvällen och sluter upp med Hugo och Ebbe-Lou på lekplatsen. tröstar på natten när den lilla vaknar och gör allt för starkt kaffe på morgonen när de har gått. letar fram en kjol ur garderoben jag inte sett på ett tag och sätter upp håret i en knut, skriver dagboksanteckningar, uppsatser och tänker att det här är livet.

det här är livet.

0
0

Liknande inlägg

6 kommentarer

 • Svara
  Ellen
  23/05/2017 at 09:06

  älskar det här, så himla fint.

  • Svara
   Sandra Bergström
   01/06/2017 at 08:03

   Tack Ellen <3

 • Svara
  Ellen
  23/05/2017 at 20:55

  Vet du, tror jag gillar så mycket att läsa här, för att det är som den dagbok jag själv önskar att jag skrev, men inte riktigt mäktar med i verkligheten. Påminns om min egen värld. Tack! Och för inblicken i din. Det är fint. Som att få brev av en vän som inte kräver svar, egentligen. Ah, nu blev jag lite blödig och tacksam (två sidor som växt sig starka sen jag blev förälder)…men bara att stå för det 🙂 Med vänlig hälsning!

  • Svara
   Ellen
   23/05/2017 at 20:56

   Ps. Vilken drömkjol!

   • Svara
    Sandra Bergström
    01/06/2017 at 08:11

    Verkligen! Ett av de finaste plaggen jag har, blir alltid alltid glad när jag ser den 🙂

  • Svara
   Sandra Bergström
   01/06/2017 at 08:09

   “Som att få brev av en vän som inte kräver svar” – jag har aldrig tänkt på det så, men den meningen kändes så rätt för vad det är jag kanske egentligen gör här; jag skriver brev och jag skriver dagbok. Vet du, jag uppskattar verkligen din kommentar, att du sa hej. Att jag vet att mina ord liksom landar rätt. Kram <3

Lämna en kommentar