Vardag

artilleriet, temafest, söndagsdejt och ett nytt skrivbord.

det är lördag och vi är bjudna på födelsedagsfest. temat är högtid och jag ska vara midsommarafton. Hugo ska vara nyårsafton och har en kostym han limmat glitter och stjärnor på. han har dessutom gjort en struthatt av aluminiumfolie och när jag ser honom med allting på, kvällen innan, skrattar jag så tårarna rinner.

jag vinkar hejdå efter frukosten på Alkemisten och tar spårvagnen till Brunnsparken. de ska gå vidare till lekplatsen och jag ska köpa nya skor. återigen köper jag ett par röda, men den här gången blir det en sorts sandaler istället. jag går in på Bunches och kommer ut med tre buntar blommor, köper presenter på Artilleriet och tar spårvagnen hem från Grönsakstorget. solen skiner men i skuggorna ekar fredagens händelse.

mitt i pannkakslunchen plingar det på dörren. in stormar Charlie, som kommit med farfar för att vara med Ebbe. den lilla tappar allt fokus på pannkakorna och tjuter exalterat. när vi sen ska gå följer han oss inte till dörren, putar inte heller med munnen för en puss. istället vinkar han bara lite halvhjärtat innan han återgår till sitt favoritgäng.

kvart över sex vaknar han på söndagen och springer rakt ut ur sovrummet för att väcka farfar. Charlie möter honom med viftande svans redan i dörröppningen. de går till parken, jag dricker en kopp kaffe medan Charlie sover tungt bredvid.

när de kommer tillbaka åker jag och Hugo till en annan del av staden. vi går i ett par secondhandbutiker, vi äter tung pastalunch på Biscotti och dricker kaffe både där och på Marmelad. precis som förr.

med oss hem följer ett skrivbord och lite till. farfar tackar för sig och åker tillbaka till Skövde med Charlie och vi återgår till föräldraskap, middagsplanering och Nicke Nyfiken.

0
0

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar