Alingsås Inredning

Barnrum

Hej, hallå. Jag har spenderat helgen själv med Signe som är förkyld och därför inte kunde följa med Hugo och Ebbe-Lou till farmor och farfar. Men jag klagar inte, det har varit mysigt att få vara alldeles själva, på riktigt. Man behöver nog det – egentid med barnen. Skulle så gärna vilja ha en egen helg ihop med Ebbe också, med bara tid för oss. Får se till att Hugo åker till Skövde snart igen, fast med Signe. 

Nu är det tolv (!) dagar kvar till flytten och jag har gått över till att fundera på barnrum. Ebbe önskar sig som sagt rosa väggar och det är jag inte bara lite glad för, utan mycket. Har velat ha rosa någonstans men inte kunnat bestämma mig för vart, skönt att han gjorde det åt mig. Så här kommer lite målbilder för kommande barnrum.

 

Väggfärg

Jag har varit inne på en rosa med gult i så att det nästan gränsat till aprikosrosa. Men efter mycket funderande blir det nog en lite mer dammig rosa och som inte rör sig åt det gula alls.

Sängarnas placering

Barnen kommer så småningom att sova där inne ihop, vi ska bara lyckas få den lilla klisterlappen att nappa på idéen. En idé vi inte ens introducerat än, men snart. Tycker det är så fint med sängarna bredvid varandra men förmodligen blir det en säng på varje sida. Det blir mer praktiskt vid framtida nattningar, att ha dem på varsin sida, tror jag. Och så blir det enklare att bygga dem en egen värld på varsin sida av rummet. 

Skrivbord

Pennor och papper tycker jag man kan dela på, likaså skrivbord. Funderar på att sätta upp en skiva vid fönstret för maximalt ljus och ytanvändning. Barn har ju en tendens att bre ut sig, så en hel rit och pysselbänk känns ju trots allt försvarbar. Till det vore det fint med ett tyg undertill som täcker elementet.

Skåp

Gamla eller nya skåp är ett måste. Både för känslan men också för förvaringen. Antingen i trä eller en glad färg. Som blått, mot de rosa väggarna. Är lite extra förtjust i klädskåpet här nedan med. Vågar man sig på något sånt? Tyckte det var fint att det inte var så extremt ordnat, så ja, kanske.

Hemtrevligt och detaljrikt

Och slutligen, lite fina speglar, knopplister och gärna ett mysigt överkast var. Och såklart lite knasiga tavlor så att det blir roligt att vara där inne men också känns mysigt, tryggt och hembonat. 

Alls bilder + fler finns i min mapp Happy home – Kids på Pinterest

7
7

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Josefin
  03/06/2019 at 10:34

  ÄLSKAR allt i detta inlägget! Vill bara flytta in i det. I dom flesta av dina inlägg från er lägenhet också, så fint! Och blir ännu mer förkrossad över att bo i en sliten studentlägenhet med min sambo + barn och inte kunna göra det såhär mysigt! Orimligt svårt att få en lägenhet att kunna bo in sig i i Göteborg.

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   06/06/2019 at 06:40

   Kände så mycket med dig i den här kommentaren. Vi mellanlandade i en sliten lägenhet i Angered när vi flyttade tillbaka och det gick inte att göra så mycket mys av den, inte. Vi hade REN TUR som lyckades byta oss till lägenheten vi har nu, men jag relaterar till känslan som du beskriver, för jag kände likadant. Att jag var låst och att det inte gick att komma ifrån. En sorts maktlöshet gentemot det man vill. KRAM

Lämna en kommentar