Vardag, dagbok, samman...

december och öppningen av Johan & Nyström.

december, december.

äntligen.

jag sitter i köket och äter julgodis med det första ljuset tänt och med fönstret öppet. utanför är det frost och det isiga sprider ut sig här inne. jag har inga strumpor på mig och jag fryser om fötterna.

men det har jag längtat efter – jag tål aldrig värmen lika bra som kylan.

Ebbe-Lou har numer jämt röda äppelkinder som jag värmer mellan mina händer efter att han varit ute. på morgonen vill han att jag tar med mig täcket ut till soffan. han kryper ner och värmer sina små fötter mot mina ben och ingen av oss vill höra Hugo säga någonting om förskolan, mössan eller vantarna.

jag glömmer bort att jag är gravid men den minsta påminner mig med en knuff. jag klappar på magen och lovar att jag inte glömde helt.

december månad började jag med att slå in julklappar åt alla barn på både min och Hugos sida. när mörkret föll målade jag läpparna mörkt röda och klädde mig i en klänning med segelbåtar på. till det bar jag en röd tröja som Hugo någon jul fått av min mamma.

jag åkte till Valand och där stod han och väntade. sen gick vi hand i hand till öppningen av Johan & Nyströms flaggskeppsbutik, som de kallar den, på Avenyn. ner i min inkorg hade en inbjudan trillat, några dagar tidigare och självklart var det Hugo som var min plus en. Johan & Nyström är ju vårt – bröllopskaffet som vi fick levererat, uppmåttat i tjugofem-trettio presskannor till Strängnäs för två år sedan.

det var så väldigt fint uppstyrt där inne. kaffet var mjukt och stämningen var hög. jag lärde mig begreppet “mocktail” och åt säkert tio snittar med varmrökt lax. Hugo fanns hela tiden nära men snurrade runt en del på egen hand.

lokalen var nästan sterilt inredd, som om det vore en rektion på allt det yviga och bohemiska i stan. de hade kaffe på tapp och jag fann en plats vid fönstret jag tror kommer att bli en favorit framöver.

vi blev inte kvar särskilt länge för vi hade en liten som skulle komma hem, så efter ett långt, och faktiskt ganska djupt, samtal med brödleverantörerna gick vi därifrån med kaffebönor och fina böcker. hem till pussel, pyjamas och bubbelbad med vår lilla älskade.

helt klart en fin första december.

0
0

You Might Also Like

2 kommentarer

 • Reply
  hanna, förbanna
  december 5, 2017 at 3:59 e m

  älskar ditt sätt att skriva, så målande och känslofyllt! Jag är också bättre på att hantera kölden än värmen, brukar säga att jag nog är på rätt plats klimatmässigt i och med det – och lax! Åt så mycket lax när jag väntade Tova, det var det närmsta en craving jag kom :’)

  • Reply
   Sandra Bergström
   december 12, 2017 at 9:20 e m

   Tack Hanna! Ibland känns det som att jag tappat bort det lite grann. Lax alltså! Så satans gott!!

Lämna en kommentar