Vardag

det lilla köket

en söndag när Hugos pappa tog hand om Ebbe åkte vi till Majorna för att äta lunch och gå i de gamla secondhandbutikerna vi brukade titta in i förr. vi hittade köksprylar, ett skrivbord och så det här fina, skeva…hyllskåpet(?), som vi gav en hundring för.

men eftersom jag inte klickade med den pastelliga färgen i köket så ville jag inte sätta upp någonting innan jag målat över den, vilket jag tog mig an i lördags efter att Ebbe somnat för natten.

för övrigt var det en väldigt knepig magsjuka han drabbades av – den slog till och höll i sig ungefär fem timmar och försvann sen för att komma tillbaka igår och efter det var den borta. jättevanligt med återfall, förklarade barnmorskan på BVC när jag ringde och frågade.

nåja, tillbaka till köket. jag är alltid som mest kreativ när Hugo inte är hemma och kan stoppa mig. färgen här är ett resultat av just en sådan impuls och är en mix av tre färgburkar jag hade hemma när jag skulle måla sovrummet och inte hade tålamod nog att ordna med en annan färg. den är väldigt grå, lite grön och ganska varm.

just nu har vi Perstorpbordet som Hugo köpte i Skövde inför visningen av lägenheten i Majorna och de svarta pinnstolarna han hade när vi träffades. jag skulle vilja ha ett bord i trä, men är så tacksam för det här varje gång jag skrubbar bort Ebbes teckningar av tusch, som han envist ritar där när jag inte ser. trots ständiga uppmaningar om att RITA PÅ PAPPPPPPEREEEEEEET.

utan att sätta upp en ordentlig gardinstång eller sy någonting så blev dukarna vi hade på bröllopet till temporära gardiner. tycker om tanken på att vid de tygstyckena har minst tolv personer som vi tycker om ätit, druckit och förhoppningsvis haft det trevligt.

de blå salt-och pepparkaren hittade jag på Älvsjömässan när jag var höggravid. de hör till serien Blå eld och formgivaren heter Hertha Bengtson.

34516822146_4deb3e627b_h

blommorna hamnade i en glasburk, också något vi köpte till bröllopet.

den här kaffeapparaten som jag egentligen inte gillar, men som är det bästa jag vet efter en dålig natt eller en tidig morgon när Ebbe studsar upp och ner i sängen och gapar MAAAAAAAMA hundra gånger på fyra sekunder.

finaste lilla köket jag haft, jag lovar.

0
0

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Sofia
  05/10/2017 at 15:43

  Vad fint kopparna passar in!

  • Svara
   Sandra Bergström
   05/10/2017 at 20:25

   Tack! Är så glad för att du inte ville ha kvar dem! :*

Lämna en kommentar