Vardag

du måste ha fått ett måndagsexemplar.

  natten är en sådan där. en sådan då jag aldrig riktigt somnar ordentligt utan liksom sover på ytan. klarvaken när Ebbe vaknar mitt i natten, utslagen när Hugos klocka ringer på morgonen.

mjölken är slut så vi försöker dricka svart, det går inte. Ebbe vill inte äta gröten om inte Hugo är med i köket. Hugo går till jobbet och jag och Ebbe tittar för länge på Lilla prinsessan.

på med den blå klänningen och skorna som ger mig skoskav. termobyxor, jacka, mössa och kängor klär jag runt den lilla. allt som syns är det lilla ansiktet med nästippen och de små kinderna som snart ska bli röda av kylan.

vi går till Öppna förskolan. min häl blöder inuti i skon. jag sitter på golvet med andra föräldrar och pratar medan Ebbe-Lou går runt med ett gäng små bilar i famnen.

han klänger inte, håller sig mest på sin kant. tittar på de andra och ibland tittar han upp på mig och ler lite hemligt. jag älskar den sekunden så mycket att jag vill skriva det med versaler.

vinkar hejhej efter en sångstund då han mest ålat runt på golvet, han sover sen middag och jag äter fiskpinnar.

jag har köpt mjölk och bryggt mer kaffe än vanligt. när det slutar puttra blir jag ståendes framför kopparna en stund. min första kopp kaffe idag kräver omtanke så jag väljer kopp med omsorg.

och när jag ska hälla upp så har det jävla kaffet fastnat i filtret.

Follow my blog with Bloglovin

0
0

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar