Vardag, dagbok, samman...

magi i kristall och ett nytt men gammalt sovrum

39380399005_f42f6f3d84_h

jag försökte komma överens med den himmelsblå färgen, det gjorde jag verkligen. den klara, ljusa. men det gick inte alls. ingenting av det jag har hemma gick att blanda samman med väggarna, det blev bara rörigt.

så häromdagen tog jag med mig Ebbe-Lou och gick ner till förrådet och började titta i färgburkarna. och där hittade jag en väggfärg som jag glömt bort. en färg som använts i en hall utan ljus och som inte kunde leva upp till sin potential och därefter föll i glömska.

jag tog med mig den och började måla och sen fortsatte jag bara. inte alls illa för en höggravid kvinna, tycker jag.

och som jag älskar det här rummet nu. ofta ställer jag mig och tittar in, suckar nöjt och är så glad att färgen fanns kvar.

sen gick det fort att hitta en massa grejer att ställa in och hänga upp – en gammal spetsbit jag fått av en kompis i Stockholm, min mammas kristallvas, fågeln från Artilleriet, utrivna Picasso’s ur en av Hugos gamla konstböcker, vimpeln från numero 74 och tyget från Afroart som blev till kuddar. det är ärligt talat det roligaste sättet att inreda på – att ge gamla älskade saker, som man vägrat göra sig av med, liv igen.

och buketten, den är kanske den allra vackraste jag fått i mitt liv; vi firade alla hjärtans dag med en lunch, en semla och ett besök till Blomrum där jag fick välja ut vad jag tyckte bäst om. jag pekade på nästan allt som fanns i sortimentet och floristen satte ihop det mest magiska.

så den dagen var det absolut en mycket nöjd fru som kysste sin man adjö innan det var dags att åka med spårvagnen hem.

och tänk förresten, att snart är det sex år sedan han slog ner i mitt liv. min älskade blixt med kråksparkar, pensionsförsäkringar och kanelbullar. han som läser instruktionsmanualer, som frågar om jag vill ha hans vantar när det är kallt och som packar Ebbes ryggsäck varje dag.

han.

vilken lycka.

0
0

You Might Also Like

6 kommentarer

 • Reply
  Ronette
  februari 17, 2018 at 2:46 e m

  Så fint det blev! Och håller med om att buketten är helt magiskt fint. Ranunkel alltså<3

  • Reply
   Sandra Bergström
   februari 19, 2018 at 10:03 e m

   Tack snälla! Ja ranunkel är så overkligt fin!!

 • Reply
  hanna, förbanna
  februari 17, 2018 at 6:13 e m

  så fint! Både sovrummet och texten!

  • Reply
   Sandra Bergström
   februari 19, 2018 at 10:02 e m

   Tack Hanna! Stor kram!! ♥

 • Reply
  Linda
  februari 19, 2018 at 7:35 e m

  Så himla fint Sandra!

  • Reply
   Sandra Bergström
   februari 19, 2018 at 10:01 e m

   Tack bästa du! ♥

Lämna en kommentar