Jul och nyår 2018

En julgran med glaskulor och spindelmannen

De senaste åren har julgranen varit klädd i rött och guld men i år ville jag göra den mer tillåtande, gladare och lite roligare att titta på. För allas skull faktiskt. Förstå mig rätt – jag älskar det klassiska, det gör jag. Men samtidigt älskar jag också allt det andra; det färgglada, det lite mer utvalda. En vän till mig använde en gång uttrycket “plocka russinen ur kakan” och det är lite så jag gör med julen just nu. Och så vill jag att Ebbe ska tycka granen är rolig och inte bara något han går förbi för allting ser likadant ut. Och mission accomplished, så att säga, för han är där ofta och tittar, pillar och petar på julkulorna. De glittriga är han alldeles extra förtjust i.

Och den här, såklart. Kronan på verket som jag absolut aldrig skulle fått för mig att köpa pre kids, men nu när jag har en liten typ som är alldeles fascinerad av spindelmannen så var det givet.

Jag valde bort plastkulorna i år dessutom och köpte ett nytt gäng på TGR, främst för att dem är fina men också för att dem är i glas.

Lite köpte jag begagnat med. Och så fick några från förra året komma upp.

Och nu står den där med omaka julkulor och med både glitter och ljusslingor slängda på lite huller om buller. Livets första gran, i vårt hem, som är till för små barn som tror på tomten och äter pepparkakor.

15
15

Liknande inlägg

6 kommentarer

 • Svara
  Ida
  21/12/2018 at 09:12

  For en nydelig julegran <3

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   21/12/2018 at 22:21

   Tack snälla Ida! <3

 • Svara
  Christin
  21/12/2018 at 20:07

  Så himla fint!! Sjukt bra koncept ändå. PUSS!

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   21/12/2018 at 22:22

   Tack!! Ja men det känns rätt! Skulle lätt vilja se en gran DU pyntar någon gång!! <3

 • Svara
  hanna, förbanna 2.0
  28/12/2018 at 12:47

  alltså vilken sjukligt tjusig gran!

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   04/01/2019 at 17:21

   Tack Hanna! <3

Lämna en kommentar