Kläder, kläder

En kjol på tre sätt

Projekt garderob är igång och jag försöker att hålla mig till kläder som går att kombinera på fler sätt en ett. Den leopardmönstrade kjolen gör sig till exempel bra mot flera överdelar och till flera stilar. Det beror väl på vilka oskrivna regler man kan tänka sig att bryta mot men jag bryter gärna mot de flesta om de ger mig en garderob som jag tycker om och kan nyttja till max.

Men jag tar det i etapper, nu när stickade tröjor och kjolar har plockats ihop är det kimonos och klänningar som ska hitta sin plats och efter det blir det “flowy dresses”. Jag utgår hela tiden från kollagen i det här inlägget och tänker mycket Capsule wardrobe men med något mindre restriktioner och med lite andra riktlinjer.

12
12

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Ellen
  14/02/2019 at 16:41

  Spännande projekt! Jag har alltid varit snål med klädköp och därav fått en spretig garderob med fått/ärvt/fyndat/sånt som hållt i många år + spridda nyköp. Avundas maken som har totalt stilren garderob som inte spränger sina bräddar. Jag använder ju ändå alltid samma plagg? Får lust att långsamt bena fram favoriterna som funkar ihop, nån blandning av kjol/jeans+tröja toppat med älsklingsplagg av färgglad karaktär lär det bli. Tack för läglig inspiration! 🙂

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   17/02/2019 at 11:15

   Jag är lite tvärtom och köper ganska mycket och har en spretig garderob på grund av det. Det har blivit bättre med tiden men jag försöker att vara ännu hårdare och ännu mer konsekvent. Jag har emellanåt lagt ner kläder i förrådet som jag “inte vet vad jag ska ha till” som jag nu försöker matcha och se om jag kan använda eller ej. Hittar de ingen plats får de ryka, är så trött på alla mängder av kläder men att jag ändå “aldrig” har någonting att ha på mig. Ska försöka skriva mer om det här, hoppas det blir till lite hjälp 🙂 Kram!

Lämna en kommentar