Alingsås

En ny antikaffär och en rosa väggfärg

Signe väcker mig jämt med att rulla runt i sängen mellan mig och Hugo. Hon myser och gosar med oss, trycker in näsan mot min kind, backar in som lilla skeden och mmm:ar. Och nästan varje morgon går Hugo iväg och köper valnötsbröd och färska frallor till frukost. Vi kokar dagens andra kopp kaffe och jag har extra mycket havremjölk i. Träden prasslar utanför köksfönstret och jag tar alltid ett steg ut på balkongen och njuter av den lilla men stora friheten. Jag har målat Ebbes väggar rosa, de är både smutsrosa och gladrosa på en och samma gång. En elegant färg, sa damen i färghandeln när jag bestämde att vi skulle ha i mer svärta än kulör. Själv går jag mellan att älska färgen samtidigt som jag känner att den blev lite för dov. Men den gör sig utan tvivel bra till möblerna. Förutom färgbryderier letar jag efter laddaren till min systemkamera, bläddrar igenom Hugos gamla konstböcker som dykt upp igen och säger farväl till saker som jag inte riktigt förstod att jag var klar med förrän jag kom hit. Vi äter glass på ett glaaacafé, har upptäckt ett nytt bageri och häromdagen svängde jag av till en liten gränd och fann faluröda längor och en brokig men vacker antikbutik, mitt i stan. 

Det är ett fint litet liv här. Det är det, sannerligen.

11
11

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar