Alingsås Inredning

En ny riktning tillbaka – vardagsrummet

“Jag blir aldrig sjuk” och “jag är klar med det gröngrå” är två meningar jag fått äta upp den senaste tiden. För jag är sjuk, igen, och mitt vardagsrum är nu helt gråmålat och i det finns det nu inte mindre än två grönmålade skåp. Ha. Man tror man vet..

Men jag är nog helt enkelt ingen blå person i grunden. Älskar blått men älskar mina grå väggar mer. Hade jag bott i sekelskifte med ljusare golv så hade kanske blå varit mer jag, men färgen gör sig helt enkelt inte bra i det här vardagsrummet – det gula i parketten och gabondörren förstärktes och såg ganska illa ut när väggarna var blå men nu kontrasterar dem istället med värme mot den ganska kalla grå. 

Så man kan väl säga att jag tagit ut en ny riktning med grått som bas och grönt, blått och lite gult att komplettera med, som man kan se tendenser av i de tre bilderna från vardagsrummet, nedanför min nya typ av målbild. Jag har för övrigt verkligen fått en uppenbarelse genom jobbet – att arbeta enhetligt och med en eller ett par återkommande basfärger blir i regel finast och mindre rörigt. Det blir med andra ord mycket lugnare om man är någorlunda konsekvent i sin färgskala. Men man får ha lite koll så det inte blir tråkigt, för det måste ju nästan hända någonting samtidigt. Så nu är jag väl inne på någon form av the Apartment möter en reversed Anna Kubel? Med lite engelsk maffighet och influenser från Svenskt tenn och Afroart. 

Kan bli bra, det här.

Bilder från Anna Kubel, The Apartment DK, Trendenser, Elsa Billgren, Svenskt tenn, Afroart

Samtliga bilder + källor finns i min mapp Home 2.0 på Pinterest

11
11

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar