Personligare

en ranunkel och ett stycke bearbetning av egentligen ingenting.


en helomvändning i Sigges rörelsemönster tvingade mig till barnmorskan häromdagen. allting lät som det skulle och det fanns ingenting som skvallrade om någonting särskilt. ändå försvann inte känslan av tunga lager cement ovanpå bröstet. inte förrän långt efteråt förstod jag att jag börjat sörja förlusten av den lilla, i förväg.

så märkligt hur fort hjärtat och hjärnan sätter igång skyddsmekanismerna. hur dem genast börjar verka för att hantera det värsta tänkbara.

jag gick förbi både Blomrum och Engelska tapetmagasinet innan spårvagnen kom, för att fokusera på någonting annat. för att låta känslorna sjunka in så att jag sen kunde göra mig av med dem. för allting var ju bra, jag behövde inte låsa in mig i skyddsrummet riktigt än.

men jag fungerar som så, att jag måste vältra mig ordentligt i varenda känsla innan jag kan börja tänka logiskt och rationellt igen, om det är någonting som oroar mig. annars blir jag aldrig av med det.

färgen gick åt till ett nattduksbord åt Ebbe-Lou och ranunkeln hamnade på köksbordet – en vackrare vardag, hjälper alltid lite grann.

0
0

You Might Also Like

8 kommentarer

 • Reply
  Nana
  januari 18, 2018 at 11:21 f m

  Så skönt att allt såg bra ut även om det såklart finns en massa känslor, rädslor o lättnad i stunden efter!
  Åh ranunkler får de snart bli här hemma!

  • Reply
   Sandra Bergström
   januari 20, 2018 at 10:01 e m

   Verkligen! Ja, få blommor lovar så mycket vår som just ranunkler, trots att den börjar säljas redan i november 🙂

 • Reply
  Ellen
  januari 18, 2018 at 9:38 e m

  <3 Så skönt att allt var bra!

  • Reply
   Sandra Bergström
   januari 20, 2018 at 9:58 e m

   Tack, ja verkligen, en sådan orimlig lättnad ändå.

 • Reply
  annika
  januari 19, 2018 at 8:49 f m

  Å, hoppas du lyckad hitta tillbaka till en lugnare känsla! Kram!

  • Reply
   Sandra Bergström
   januari 20, 2018 at 9:58 e m

   Tack <3 det kändes bättre dagen efter, det mesta brukar göra det när man fått sova lite på det :)

 • Reply
  hanna, förbanna
  januari 20, 2018 at 12:01 f m

  <33333

  • Reply
   Sandra Bergström
   januari 20, 2018 at 9:57 e m

   <3

Lämna en kommentar