Alingsås Inredning

Ett grönmålat skåp, drömgardinerna från William Morris och att ha en bas med accenter.

Det har varit ett par konstiga dagar här – jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra och har känt mig ur balans. När gänget är hemma är allt så utstakat på något vis men när jag är själv tappar jag bort mig. Jag vet inte riktigt när jag ska äta, när jag ska sova eller vad jag ska hitta på. För att få någon ordning på det hela har jag hittat på några projekt och det senaste var att måla både skåp och bord i en fin grön färg från Little Green som jag köpte på Engelska tapetmagasinet igår. Är inte helt klar med nedersta delen av skåpet, det blev för sent, helt enkelt. Men, vill måla allt i grönt nu. 

Jag har för övrigt börjat tvivla på de blå väggarna i vardagsrummet och funderar på att måla dem grå, men visst har jag redan skrivit det? Jo, jag tror det, jag har en dock en tendens att upprepa mig. Men ja, grått istället för blått. Men jag har lovat mig själv att ge det blå lite tid, att inte ge upp än. Så jag tänker att jag inte ska fega utan bara dra på nu, more is more helt enkelt. För ett stilrent mellanläge fungerar inte riktigt, det blir för platt. Och bara för att det finns färg på väggarna måste man inte nödvändigtvis undvika färg på resten av inredningen så länge färgerna går ihop och det inte blir för spretigt. Det var faktiskt vår VM på jobbet som fick upp mina ögon för att försöka vara enhetlig i till exempel färgen på möblerna fastän de är olika och sen jobba med accenter till det. Jag tänker att jag ska jobba med krukorna och blommorna på samma sätt – bara pelargoner på skåpet och byta krukor så alla är likadana. Sen kommer jag nog plocka in vinrött, kanske mörklila. Eller gult? Drömmer just nu lite om en gardin med röd bas till vardagsrummet, som den här från William Morris. 

Men först, innan jag går vidare till några andra steg så ska jag måla färdigt det där skåpet.

14
14

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar