Signe & Ebbe-Lou

ett hej och två fina barnböcker

det bara slog om för ett tag sedan och jag började må…ungefär som vanligt. nu gör jag mer igen, men tar fort ett steg bakåt om jag börjar känna att det behövs. men det är bara när det händer som jag kommer på att jag är med barn för annars så har jag…börjat glömma bort det. eller jag tänker inte på det särskilt ofta nu när jag mår bra igen. i ärlighetens namn tänker jag inte mycket alls för tillfället, hjärnan har blivit bra mer långsam. tröttare. i morgon går jag in i vecka 13.

i brevlådan landade häromdagen två nya böcker åt Ebbe-Lou. eller kanske var de lite mer till mig –  Pojken och havet och Djur som ingen sett utom vi den första handlar om en pojke som inte kan se och som funderar på hur havet ser ut. det är en långsam bok med vackra formuleringar och en viktig underton.

den andra är en diktbok med ett fint djup i form av flera olika karaktärer som känner lite mer. den är kanske något svår men jag älskar den. för språket, för fantasin och för känslorna den öppnar upp för att tala om eller tänka på. Ebbe är för liten för det sista, men han tycker om att lyssna när jag läser och prata om bilderna.

så är det egentligen lite med den andra boken också, men jag vill så gärna ge honom tillgång till böckernas värld så tidigt som det bara går. till en värld med flera olika dimensioner, så jag börjar samla nu och så får vi ta allting allt eftersom.

0
0

Liknande inlägg

3 kommentarer

 • Svara
  Elin
  27/09/2017 at 19:36

  Vad fint med en uppdatering, och skönt att du mår bättre! Och att det “bara” är gravidhjärnan som spökar 🙂

  • Svara
   Sandra Bergström
   27/09/2017 at 19:51

   Tack Elin <3 haha ja just det, den omtalade gravidhjärnan - "I have two brains inside my body but I've never felt so dumb" haha :)

   • Svara
    Elin
    29/09/2017 at 18:32

    Dagens sanning 🙂

Lämna en kommentar