Vardag

ett kök i grått, med rosa, grönt och annat som är fint.

bildkällor;
Helen Christgau Levi  / Norm architects / KBH Københavns Møbelsnedkeri / My unfinished home / Brenna Giessen  / Loho bride

vi har en målare här som målat allt som går i köket. det är bara lite kvar och sen är det klart. men jag vet redan nu att jag kommer måla om väggarna snart, precis som i sovrummet. färgen blev för ljus, för pastellig och jag tror inte jag kan vänja mig vid det.

när den sista strykningen är lagd ska jag packa upp alla kartonger som det står kök på, alla kartonger det inte varit lönt att titta i förrän nu. sen ska jag göra det jag gjort allra mest av det senaste året; sortera, rensa, skänka. det enda som får bli kvar är det jag älskar eller det som fyller någon viktig funktion. allt annat måste bort och högst en låda med sentimentalt krafs får vara kvar.

det var i maj förra året som jag kokade ihop den här målbilden, men till ett annat kök. den blir också den jag utgår ifrån till det vi har nu, tillsammans med bilden här ovan. tänker att det här är en tydlig reaktion mot det köket vi hade i Stockholm; det nya IKEA-köket med gult golv och svart bänkskiva. det här kommer istället att bli mjukare, mysigare och lugnare med alla penseldrag och skavanker som finns lite överallt. det blir en helt annan känsla. och fint, kanske finare än något annat kök jag haft förut.

0
0

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Lund Johanna
  03/29/2017 at 20:39

  Hehe, fast de moodboardarna (heter det så?) var ungefär så tokdrömmiga som det går att bli (kan du ju ha i åtanke när du läser min andra kommentar). Tror det kommer bli hur bra som helst. Tror eventuellt att jag kommer kopiera inspriationsbilder till mitt nästa kök också, hoppas ok.

  • Svara
   Sandra Bergström
   04/03/2017 at 17:46

   Jätte ok! ❤

Lämna en kommentar