Livet Signe & Ebbe-Lou

farväl december

och så kom det, slutet på december.

jag har gått förbi vecka 26 och jag har skrivit in mig på en ny kurs hos Forsbergs. kurslitteratur är för tröttsamt men att inte göra någonting alls gör mig tom. så jag ska tillbaka till copywriter-spåret. jag har städat på mitt skrivbord och längtar tills jag får börja.

Hugo och Ebbe-Lou kommer hem från Skövde idag. jag har haft några dagar för mig själv som jag fyllt med att måla golv och väggar i Ebbes nya rum, med att lyssna på Sigges hjärtljud hos barnmorskan och med mina bästa vänner som jag haft med mig i sexton år nu. kanske lite mer, till och med.

den här julen fick alla rätt i min bok. vi öppnade julklappar tidigt på morgonen och jag såg på Kalle med Ebbe i min famn. min mamma kom förbi oss tidigt på dagen för att lämna av det ena och det andra inför kvällen. vi drack kaffe och gapskrattade ihop. Hugo stod vid dörröppningen och log.

senare på eftermiddagen åt vi middag och min pappa fick ta rollen som jultomte. när det plingade på dörren gick Ebbe-Lou ut i trappen och tog med sig tomten som om han vore vem som helst.

när julklappsutdelningen gick lite för långsamt gick han själv fram och började plocka i säcken och gjorde mig stolt, för att han vågar. för att det är så lite som skrämmer honom. för att det som faller honom in är så självklart och för att det finns så lite regler och medvetenhet i hans värld än så länge. jag önskar honom det ett tag till.

det är ett mycket snällt och modigt barn vi lyckats få till, jag och Hugo. ett tryggt barn, framför allt.

efter juldagen snodde vi ihop oss på en halvtimme och gick på bio. knattebio. Ebbe satt som förtrollad av filmen, med en croissant i ena handen och en äppeljuice i den andra. jag satt mest och tittade på honom och tänkte att älskade människa, du är som ett ständigt fallande glitter över min tillvaro.


och det är precis lika sant som det låter klyschigt.


0
0

Liknande inlägg

6 kommentarer

 • Svara
  Nana
  30/12/2017 at 22:37

  Och nästa jul sitter du där med två som skänker dig glitter!

  • Svara
   Sandra Bergström
   01/01/2018 at 14:07

   Japp! 🙂

 • Svara
  Marie
  31/12/2017 at 10:15

  Så härliga juliga bilder och gott nytt år till er

  • Svara
   Sandra Bergström
   01/01/2018 at 14:08

   Tack så mycket! Önskar er god fortsättning på nya året!

 • Svara
  Ellen
  01/01/2018 at 14:35

  fina du! hoppas att 2018 blir prick vad du önskar <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   04/01/2018 at 15:10

   tack och detsamma Ellen! Puss!!!

Lämna en kommentar