Vardag

fem korta

– det är fredag och jag har haft Ebbe-Lou hemma idag. det gick att se redan igår när jag hämtade honom, på den där lilla näsan, att någonting var på gång. när vi kom hem slog förkylningen ut så idag blev han kvar här med mig.

– han sover middag nu, i vår säng och jag sitter bland kuddarna i soffan med ett täcke över benen. jag väntar på min lillasyster som snart kommer med semlor och för att laga tacos med oss till middag.

– i vardagsrummet ligger det makaroner på bordet, ett par småbilar och en dammsugare på golvet. i ett hörn står en överfylld låda med alla kläder i storlek 56 som Ebbe haft. och filtar, handdukar och all annan textil som hörde den första tiden till. vi har börjat fundera på vart allting ska vara och jag har valt ut kläder som ska med till BB. det kretsar mycket runt det där nu, att vi ska bli fyra. alla pratar vi om bebisen. Ebbe med.

– rent estetiskt var livet vackrare i Södertälje men själsligt är det som allra vackrast här hemma i Göteborg. men om ett år eller så tror jag att den lilla lägenheten vi bor i nu kommer slå den förra med hästlängder. allting måste bara få lite tid att hitta sin plats.

– det är fortfarande bara februari men våren smyger redan runt hörnet och jag går igenom arkivet och påminns ännu mer om hur magisk den tiden faktiskt är.

snart, snart är den här.

 

0
0

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar