En sammanfattning Livet

frukost, rabarber och några andra detaljer.


– sinnet känns mestadels lätt. jag har läst sju böcker på tre veckor och tyngden innanför bröstet har lättat. vissa morgnar vaknar jag och är på dåligt humör men det går fort att ta sig i kragen nu för tiden. en tidig morgon bestämmer vi oss för att fylla köksbordet med allt som är gott till frukost och går till affären, Ebbe-Lou har fortfarande pyjamasen på sig.

– han vräker ur sig så många nya ord som inte vi har lärt honom utan som han måste ha snappat upp på egen hand. nu bygger han ihop meningar på två, tre och fyra ord och när vi promenerar på Magasinsgatan håller han mig hårt i handen. han tittar upp på mig under kepsen och på bussen sitter han i mitt knä och säger bada! när han ser vattnet vi åker över. när vi går av ropar han hejdå åt människor vi inte känner och vevar med med hela armen till farväl.

– det är så varmt när jag möter Linda att jag måste ta av mig strumpbyxorna, nu direkt på en gång. så där står jag på Grönsakstorget och lirkar av mig dem med så mycket stil jag kan medan hon ler och skakar på huvudet. en cortado på is och havremjölk med rabarber och vaniljkräm i mitten på tvinnad surdeg. vår vänskap sträcker sig flera år tillbaka, till tiden då vi stod på Volvo och monterade bilar ihop. vilka tider, vilka liv.

– om två dagar vet jag hur hösten ska se ut – ingenting är någonsin självklart när man står på fristående kurser. för ett par månader sedan hade jag varit orolig men den här gången känns det ingenting alls. det blir som det brukar – det blir som det blir, helt enkelt.

0
0

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Annika
  12/07/2017 at 00:28

  Dina bilder alltså. Alltid så himla fina, med en egen look. Jag vet alltid att det är fin blogg jag swipeat in mig på när jag går genom Bloglovin, känner igen dina foton på en gång!Så skönt att trycket har lättat! Känner igen vad du beskriver, även om jag själv lever väldigt stressfritt just nu. Men! Jag väntar också på besked om kurser! Och i morgon reser jag hem till Göteborg, så fint att få en lite försmak på hur det ser ut där just nu.
  Kram!

  • Svara
   Sandra Bergström
   13/07/2017 at 19:05

   Tack Annika! Jag funderade faktiskt på det häromdagen – om jag liksom har ett bildspråk som är “mitt” så du kan ju tänka dig hur glad jag blev av din kommentar. Hoppas du får det himla fint här hemma (trots skälet till hemresan) och att du kom in på de kurserna du sökt, stor kram! <3

Lämna en kommentar