Signe, Ebbe, föräldras... Vardag

glitter

svart kjol, svart t-shirt och ett glittrigt halsband. ett bord på la Sombrita reserverat åt oss och medan vi väntar på våra tapas beställer vi in öl till Hugo och drinkar till mig. jag sitter där med min mage och dricker mojitos och daquiris. jag vet inte om de som sneglar åt mitt håll förstår att det inte finns någon alkohol i det jag dricker.
för fem år sedan satt jag vid ett annat bord i samma lokal, med ett annat sällskap och drack samma drinkar men utan någon modifikation. jag hade en guldglittrig kjol till min svarta t-shirt och jag såg Hugo innan han såg mig. Hugo som varit ute med sina kompisar och som nu kommit för att möta upp och ta mig med hem.

vi var så vansinnigt nykära.

mina högklackade skor gick inte att gå i, så jag envisades med att göra Hugo nervös och gick barfota nästan hela vägen till Stigbergstorget.

samma kväll när jag låg med huvudet i hans knä sa han att han älskade mig. han sa det så odramatiskt, som om han sagt det hundra gånger förr fastän att det här var den allra första.

vi pratar om den kvällen nu när vi sitter där, gifta och med en liten i min mage och med en annan liten som sover hos sin mormor.

istället för att äta efterrätten där går vi hand i hand genom Vasa till Avenyn för att äta kolor och dricka kaffe på Johan & Nyström. sen tar vi spårvagnen hem.

söndagsfrukosten äter vi på samma ställe som vi drack den där sista koppen kaffe på kvällen innan. vi sitter länge, pratar och ser hur Avenyn vaknar till liv.

runt lunch får vi hem en liten sjuk med feber, hosta och rinnande näsa. natten blir svår och fastän han vaknar med bara några spår kvar från förkylningen får han bli hemma. rösten är hes och han hostar fortfarande lite grann.

men han är pigg nog för att ‘hlippa’, ‘hjimma’ och ‘littra’. och signera julkort.

0
0

Liknande inlägg

4 kommentarer

 • Svara
  Ellen
  12/12/2017 at 10:56

  men åh. bilderna när han vilar huvudet i händerna, så himla fint! så fundersam och drömmande.

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/12/2017 at 21:19

   Ja! Av alla tusentals bilder på honom är nog dessa de allra finaste jag har.

 • Svara
  LisaMarie
  12/18/2017 at 17:00

  Barnpyssel alltså 😀 Så vackra bilder!

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/19/2017 at 07:21

   Det mysigaste (och mest frustrerande) som finns 🙂 tack snälla! 🙂

Lämna en kommentar