Alingsås Inredning

Gröna väggar

Fredag och jag har redan hunnit få yoghurt på väggarna, tack till Signe för den. Men nu dricker jag kaffe med vinden som prasslar runt i träden utanför fönstret och i ett kök som doftar persilja eftersom Signe plötsligt når till fönstret där alla färska kryddor står och river av grönt med envisa, nyfikna nävar.

Imorgon går jag på en jobbvecka och idag står sovrumsmålning på agendan. Jag har velat mellan vitt, rosa, lila och grått men landat i en kulör jag haft tre gånger tidigare i vardagsrum, hall och kök – s3005-g20y, mer känd som Tant Johannas gröna. Hugo gillar den, jag gillar den och den passar bra till den ombonade, mysiga känslan jag vill åt. Och så känns det skönt att köra på någonting tryggt som jag känner mig hemma i nu när jag kört på så många wild cards som blått och rosa. Känner mig inte riktigt hemma i alla starka färger ännu och vet inte hur jag ska kunna hitta en röd tråd eller mig själv i dem. Det är så mycket enklare på Pinterest. I verkligheten är det svårare och tar mer tid. Men det får göra det, ta tid. Det enda jag vill ha färdigt omgående är basen, är den färdig känner jag mig fri att skapa hem, skapa mig, skapa oss.

Det är mycket hem och inredning på agendan nu men mina tankar befinner sig nog allra mest där, inte minst eftersom jag nu också jobbar med inredning där vi diskuterar just inredning, trender och material. Nu har även sensommarens, höstens och vinterns moodboards, produkter och styling kommit och det sätter såklart också igång en hel tankekedja. Inte för att jag är så trendbiten, eller är det kanske faktiskt just det jag är? Jo men det är jag nog, insåg jag alldeles nyss. Men jaja, det är väl inget dåligt med det. Förstår inte varför det egentligen skulle vara så fult att vara en person som hakar på olika trender och varför det är så mycket finare med att “aaaaalltid” ha haft en viss smak eller stil? Föränderlighet må vara omtumlande och stundtals jobbigt men samtidigt också bland det finaste, häftigaste och mest levande jag kan tänka mig. Så länge det är magkänslan som driver på kan jag leva med det. 

Men ja, nu är kaffet slut så nu sätter jag igång och målar. Känns som att den här fredagen blir fin, i dubbel märkelse.

12
12

Liknande inlägg

6 kommentarer

 • Svara
  Annika
  05/07/2019 at 14:54

  Men åh, det ser ut att bli en jättevacker färg. Och ditt nya jobb låter så härligt, det har inspirerat mig att tänka lite vidare inför framtida jobb. Är på väg till Sverige och Göteborg i detta nu och kanske kommer stöta på dig inne på ditt jobb!

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   06/07/2019 at 12:19

   Jag var inte beredd på den vändningen själv men jag vill minnas att du någon gång skrev att man inte behöver bestämma sig helt, att man får ändra sig och det har jag burit med mig 🙂 du är så välkommen så! ♥️

   • Svara
    Annika
    07/07/2019 at 20:23

    Precis så! Man får ändra sig, det är bättre att prova sig fram än att fastna. Ibland är det läskigt men mer spännande ändå.

    • Svara
     vardagskonst@gmail.com
     08/07/2019 at 05:53

     Spot on – läskigt men mer spännande ändå. Kram!

 • Svara
  Linnea
  08/07/2019 at 15:25

  Jag är så glad för dina inredningsinlägg, Sandra. Du har en så himla mysig stil och smak och du har verkligen lyckats bredda min smak. Jag har gått från att vara en typisk “jag gillar bara vitt och grått och natur-färger”-person till att ÄLSKA färg sedan jag började läsa din blogg. Tack för det! Och för att vi får se och läsa så mycket om nya lägenheten.

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   27/07/2019 at 06:59

   Det här är kanske en av de finaste komplimangerna man kan få? Att man kan inspirera någon till att våga nytt? TACK snälla fina Linnea för att du är så generös med dina snälla ord <3

Lämna en kommentar