Signe & Ebbe-Lou Tankesmedjan

hej februari

40045728371_b1425fa1d7_h39049265204_6b07483f7b_h25886979088_54396e7959_h

jag känner det i hela mig nu, att våren är på väg, det är någonting diffust i luften, som har börjat skvallra.

min mamma kommer med tulpaner och jag har börjat baka bröd. den ena fiolen har blivit med nya blad och ljuset, det dröjer sig kvar.

Ebbe-Lou har bytt förskola och nu är det jag som hämtar honom. det höll inte med avståndet till majorna när jag blev gravid och inte heller när han slutade sova middag – istället somnade han på vägen hem.

men allting har gått väl. bra mycket bättre än väntat och på morgnarna står han i hallen,  stampar otåligt och frågar när vi ska gå. när vi kommer hem brer jag smörgåsar, vispar ihop en smoothie, skalar morötter och kokar ägg till mellanmål.

och när jag vaknade idag var det plötsligt den andra februari. jag missade den första.

som vanligt rusar dagarna framåt och nu är det åtta veckor kvar. och eftersom jag hade det som jag hade det när jag var gravid med Ebbe-Lou tar det emot att klaga på den här graviditeten.

men visst, visst är det tungt och tröttsamt. man är någon sorts hormonell röra under nästan ett års tid och kroppen blir bara mer och mer långsam. och hjärnan, den vill inte alls fokusera på någonting vettigt.

nej, jag kommer aldrig att höra till dem som prisar tiden då man väntar barn.

men den här gången är det lättare att ta sig igenom det hela eftersom att det här barnet, det är till för mig.

det är inte för att jag vill ge Ebbe ett syskon, inte för att jag vill stärka banden mellan mig och Hugo och det har ingenting att göra med någonting annat än att jag själv har önskat mig den här lilla människan.

syftet är själviskt. jag älskar att vara någons mamma, jag längtar efter bebisbubblan och att få göra hela resan en gång till.

med Ebbe-Lou visste jag inte vad som väntade och det var svårt att längta efter annat än att det bara skulle vara över. men jag blev så förälskad i honom när han kom att jag nästan genast bestämde mig för att jag ville göra det här igen.

rätt stor skillnad för en som var så säker på att den här livmodern inte skulle bära så mycket som en halv unge, att en sterilisering fanns med på framtidens to do-lista.

0
0

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Nana
  02/02/2018 at 21:55

  Men tänk 8 veckor är inte alls länge! Sen är ni fyra! Jag kommer innan denna månad ät slut fått ett liv som två barns mamma. Overkligt. Kommer Ebbe fortsätta förskolan när syskonet kommit? Vi tänker de nu menen sen får vi se… hur allt blir när den lilla landat hos oss.

  • Svara
   Sandra Bergström
   02/02/2018 at 22:04

   Nej åtta veckor går fort. Ja Ebbe ska fortsätta ett par timmar i veckan. Om han själv vill. Det blir en så stor omställning för honom så jag tror det är viktigt att inte allting förändras. Jag tror det han behöver få ha en plats som är hans egen som bebisen inte gör anspråk på. Men vi får helt enkelt se hur allting utvecklar sig. Stort lycka till nu och hoppas att allt går bra för dig/er! Kram!

Lämna en kommentar