VARDAGSKONST

hej, jag behöver lite hjälp här inne.

hej hörni.
jag känner mig lite velig, stillastående. som att jag har fastnat med Vardagskonst.
skulle därför uppskatta det så oerhört mycket, om ni ville berätta lite om vilka ni är
som kommer hit.

hur gamla är ni, när dricker ni helst kaffe, vad äter ni helst till frukost, vart bor ni,
vad brinner ni för. allt är av intresse. allt som ger mig känslan av att skriva till någon.

skulle även bli glad om ni ville svara på frågorna nedan. det går såklart också att maila
mig på vardagskonst@gmail.com

– Vad är det som får dig att titta in på Vardagskonst?
– Saknar du någonting?
– Vill du se mer/mindre av något?
– Vilka inlägg tycker du bäst om?
– Har du någon önskerubrik, något
du hade velat att jag skrev om?
– övrig kommentar?

0
0

Liknande inlägg

22 kommentarer

 • Svara
  Nana
  06/11/2016 at 23:56

  Nana, 31 år, dricker helst kaffe m mjölk vid lunch, Smörgås med en tallrik fil är frukost hos mig. Bor i Grums och brinner för människor, älskar familj, djur, resor, mode o inredning. Drömmer om ett hud på landet med en ateljé för skapande samt ett hus vid havet.
  – Vad är det som får dig att titta in på Vardagskonst? Du känns som en vän.
  – Saknar du någonting? Inlägg om djuren var längesedan.
  – Vill du se mer/mindre av något? Mer mode
  – Vilka inlägg tycker du bäst om? Dina ord om er vardag.
  – Har du någon önskerubrik, något
  du hade velat att jag skrev om? Så här vill jag ha livet om åtta år, min drömresa och berättar om något du inte trodde men som du klarade.

  Lite ord från bloggvän

  • Svara
   Sandra Bergström
   08/11/2016 at 14:19

   Till att börja med; STORT grattis till Stella! Och tack för allt du skrivit ner här, uppskattar det mycket <3

 • Svara
  Annika
  07/11/2016 at 09:26

  hejhej Sandra! Hoppas du hittar tillbaka till inspirationen, gillar verkligen att läsa din blogg, precis som den är. Här får du veta lite om mig: jag är 33, dricker kaffet vid datorn när jag pluggar eller på verandan när jag läser, bor i Brunei på Borneo, brinner för att dansa lindy hop – som jag får göra allt för sällan just nu, annars försöker jag komma på hur livet skall se ut just nu och i framtiden men är i allmänhet rätt nöjd med att göra ganska lite. Tycker om att läsa bloggar som handlar om vanligt folk, kreativa och kloka människor. Som att ha ett samtal med en kompis! Följer dig via Bloglovin och tycker alltid att det är trevligt när nya inlägg dyker upp. Jag gillar inlägg där du reflekterar över saker som hänt under dagen… Kan varken komma på något jag saknar, eller nåt jag vill se mindre av, men det är alltid kul att få veta mer om dem jag läser om. Lära känna bättre. Kanske saker som verkar ytligt med tanke på att du delar med dig mycket av vad som föregår i dina tankar, men jag tänker väl på helt vanliga saker. Eller som var/vad du har pluggat och bott, vad du gillade att göra när du var liten, upplevelser du haft som format dig, platser du tycker om, om du har något du drömmer om att göra? Jag har följt dig ganska kort tid och känner dig inte så väl än, så sådant är alltid spännande. Hoppas jag triggande nån tanke! 🙂

  • Svara
   Sandra Bergström
   08/11/2016 at 14:28

   Hej! Ibland är det så lätt att fastna i en roll, eller ett särskilt sätt att skriva på. För mig har det blivit mycket av det djupa, nuet. I det har jag liksom glömt att det finns andra saker med, som du säger “vanliga”. Du lyckades definitivt trigga igång både en och fler tankar. Tusen tack.

 • Svara
  Sandra
  07/11/2016 at 15:02

  Jag är 29 år, dricker helst kaffe mest hela tiden men måste hejda mig för att barnet som ligger i min mage inte ska få koffeinchock, äter gärna MYCKET till frukost (älskar att välja och vraka, som på hotell eller när man “leker hotell”, men favoriterna är äggmackor på hårdbröd – eller knäckebröd som man säger nedåt i landet – och turkisk yogurt med massa bär och frön), bor i en lägga i Östersund men har drömt och kollat på hus i cirka två års tid, brinner för min familj, mina vänner och mitt jobb (en ganska härlig kombo när jag tänker efter) men har det ganska tufft just nu på grund av allmänt allergisk mot hormoner.
  Förlåt för världens längsta mening.

  – Vad är det som får dig att titta in på Vardagskonst?
  Dina ord/ditt språk och dina vardagsbetraktelser, din värme (alltså att du verkar vara en väldigt varm person), dina fina bilder, din inrednings- och klädstil och att du vågar vara öppen och personlig när det gäller. Helheten tror jag.

  – Saknar du någonting?
  Kanske lite fler inlägg/tätare uppdateringar, men vill inte sätta press så om den kommentaren känns jobbig så kan du låtsas som att jag lämnade blankt 🙂

  – Vilka inlägg tycker du bäst om?
  Allt under kategorin “personligare”.

  – Har du någon önskerubrik, något du hade velat att jag skrev om?
  Typ; “Mina ticks/tvångstankar/konstigheter”, “Ett foto i timmen” och “Sådant jag tänker på när jag vaknar mitt i natten”. Skulle även vilja veta mer om dina studier, hur du lagt upp det när du också varit hemma med lillen etc, eftersom jag själv har planerat in en kurs ungefär samtidigt som lillebror ska komma.

  Skulle kunna komma på hundra till, så hojta om du vill ha fler uppslag!

  • Svara
   Sandra Bergström
   08/11/2016 at 14:33

   Åh Sandra. Jag känner så mycket med dig i hur dålig man kan bli av alla hormoner under graviditeten. Jag vet att jag har skrivit det i din blogg med, för ett ganska bra tag sen. Det var riktigt tufft. Fantastiskt dock att nästan direkt när han var ute så började jag stabiliseras. Sen kom det ju en ny våg men ändå. Kände absolut ingen press angående “tätare uppdateringar”. Tvärtom, jag blev bara glad. Tyckte mycket om dina förslag på rubriker! Ska börja skriva pronto. Hit me med mer om du vill. Tycker bara det är roligt, skrivlusten får liksom lite mer liv. Jag uppskattar verkligen tiden du tog dig för det här. Kram <3

 • Svara
  Ellen
  07/11/2016 at 16:33

  Ellen, 24 år gammal och bor i en liten kuststad i Småland. Gillar allt som är kreativt och pysslar med lite utav varje själv, även om fotografering är det som ligger mig närmst om hjärtat. Gillar annars att rå om våra växter hemma, att mysa med min lilla hund Otto och att gå på loppisar.
  Jag gillar stämningen här inne, liksom lugnet. Du både skriver och fotograferar oerhört fint, och det fastnar jag för.
  <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   08/11/2016 at 14:35

   Hej Ellen! Så fint att få veta lite mer om dig <3 Tack för dina fina ord, stor kram <3

 • Svara
  hanna, förbanna
  07/11/2016 at 18:14

  hanna, 26 år, bor på Åland med min lilla familj bestående av fästman och bebis plus tre katter i varierande fluffighetsgrad. Dricker egentligen helst kaffe runt 14 på dagen, men anpassat efter bebisen blir det en kopp till frukost och resten är bara glasyr på tårtan. Äter samma frukost fortfarande som jag började äta på sjukhuset efter att den lilla kom i april i år: två smörgåsar med lördagskorv, en skål yoghurt och en kopp kaffe. Längtar efter att få flytta till vårt hus som snart snart snart är klart och efter en fungerande vardag (är vanemänniska och den lilla kom tydligen till världen med tanken att ändra på det…)
  – Vad är det som får dig att titta in på Vardagskonst?
  dina ord och hur du är så bra på att skriva målande. Dessutom älskar jag dina bilder.

  – Saknar du någonting?
  inte egentligen. Känns konstigt att försöka kräva något också, för jag tänker att du bloggar när du har tid och lust.

  – Vill du se mer/mindre av något?
  mer av allt, mindre av inget!

  – Vilka inlägg tycker du bäst om?
  svårt. Alla, egentligen. Det är så svårt att kommentera bara, för jag vill mest bara lämna hjärtan överallt och det kanske inte är så kul att få som kommentar på alla inlägg! Dina inlägg är som dikter, tycker jag.

  – Har du någon önskerubrik, något du hade velat att jag skrev om?
  alltid trevligt att läsa om vardagliga saker, men det tycker jag också att du skriver om. Kanske en Ett Foto I Timmen-dag?

  – övrig kommentar?
  kram på dig, Sandra. Du är bra <3

 • Svara
  Sandra Bergström
  08/11/2016 at 14:36

  Hanna, puss. Du är så himla fin. <3

 • Svara
  Ruth | HungryHeart.se
  08/11/2016 at 18:06

  Ruth, 38 år, dricker mängder av mörkrostat kaffe till frukost och gärna till lunch också om jag skall få något gjort. Är sådär tantrejäl att jag äter havregrynsgröt och kokt ägg till frukost. Bor långt ute på landet, brinner för att skapa och att göra världen till en vänligare, tolerantare och mer rättvis plats.
  Jag slukar Vardagskonst för din totala ordmagi och för att du skapar en fantastisk känsla av lugn och skönhet mitt bland vardagens ostmackor och långkalsonger. Saknar absolut ingenting, för det känns som att du hittat precis rätt, men jag gillar extra mycket när du skriver om kärlek och föräldraskap. Hmm, önskerubrik… “Det här tror jag på” kanske?

  Du är så sjukt begåvad människa och jag känner mig lyckligt lottad över att få läsa dina underbara texter! <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   09/11/2016 at 22:06

   Tack fina Ruth! JAG känner mig lyckligt lottad som får ha en så kärleksfull person som dig här i min närhet. Sparar rubriken. Många kramar <3

 • Svara
  June
  08/11/2016 at 21:08

  Hei! Jeg heter June og jeg leser ikke blogger så mye som jeg gjorde før. Jeg kommenterer ikke så mye som jeg gjorde før heller. Men din blogg er fortsatt en av mine favoritter, så jeg håper du fortsetter. <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   09/11/2016 at 22:06

   June! <3 är så glad att du finns kvar efter så lång tid. PUSS <3

 • Svara
  Hanna
  09/11/2016 at 08:56

  Hanna, 24 år och bor i Göteborg. Pluggar till jurist och drömer om att någon gång kunna flytta från stan. Dricker helst inget kaffe alls. Eller te. Eller varm choklad. Vilket jag påminns om är super opraktiskt varje höst när jag håller på att förfrya inifrån och ut? Jaja. Kanske växer jag upp och böjar dricka kaffe en del eller så är det moget att intetä tvinga i sig något en inte gillar? Jag tittar in för texterna, bilderna och liksom skildringarna. Tycker de är så fina. Jag tror inte jag saknar någonting? Tycker det är fint som det är! Och jag gillar nog alla inlägg tror jag. Men särskilt bilder på hur det ser ut hos er och vardagsgilmtarna. Hoppas inspirationen kommer tillbaka!

  • Svara
   Sandra Bergström
   09/11/2016 at 22:09

   Haha, inget varmt med andra ord då. Det kan vara något bra har jag hört, något om att det blir fel med kroppstemperaturen. Så egentligen skulle man bara dricka sånt som var…ljummet. I vilket fall – tack så mycket för att du tog dig tiden att skriva de här raderna till mig. Kram <3

 • Svara
  Lund Johanna
  09/11/2016 at 09:42

  Jag tror jag sagt det lite för mycket redan, men jag älskar den lilla oasen på internet som är din blogg!
  Jag är Johanna då, måste börja dricka mer vatten och mindre kaffe på dagarna på grund av vätskebrist i amning. Men helst dricker jag mitt kaffe med folk. Det var därför jag började, för att kunna socialisera som alla andra gjorde. Annars är jag en landetälskande dalkulla mitt i Stockholm med en nyfödd parvel. Bloggat i nio år och kämpar själv just nu för att få in blogg-flowet igen mellan amningar och blöjbyten. Typ så.

  – Jag tittar in på Vardagskonst för din personlighet (i alla fall den du publicerar :)). Det känns som ett personligt skönt ställe med superfina bilder och härliga texter. Du, som du är, inspirerar!
  – Nejdu, jag kan dessvärre inte komma på något jag saknar (konstruktiv kritik här…)
  – Jag älskar dina bilder från ert hem, så himla fin stämning. Så sluta garanterat inte med dem!
  – Det jag gillar bäst är blandningen. Allt från djupa betraktelser till this is my life till målarfärg. Jag gillar inlägg som känns som att du skrev det du kände för just då, oavsett tema. Men jag är ju en sucker för inredning, så är det ju.
  – Önskerubrik, nej kan nog inte komma på någon just nu.
  – Utöver det så; keep up what you’re doing. Som sagt, det är så trevligt här inne!

  • Svara
   Sandra Bergström
   09/11/2016 at 22:11

   Bästa Johanna. Tack <3

 • Svara
  Elin
  09/11/2016 at 19:42

  Elin, 33 år gammal, bor i Stockholm och just nu mammaledig med en 10 månaders Axel. Dricker i bästa fall första koppen kaffe på golvet medan jag håller koll på röjande barn och andra koppen i lugn och ro under morgonvilan. I sämsta fall dricks båda kopparna med gnällande barn på armen/i dålig termosmugg på väg nånstans/inte alls pga kaos av något slag. Tycker så mycket om känslan i dina bilder och texter! De ver lugn, harmoni och inte minst eftertanke och inspiration. Speciellt eftertanken kring uppskattande av livet, barnet och mannen känns viktigt för mig just nu när jag tycker att tiden står stilla och rusar på samma gång och jag alltför lätt blir frustrerad, trött och sur av olika anledningar. Tack för det!– Saknar du någonting? Nej
  – Vill du se mer/mindre av något? Tycker mycket om din blandning! Gillar vardagsbetraktelserna som får mig att stanna upp och tänka till
  – Vilka inlägg tycker du bäst om? När du skriver fint om msn och barn vilket får mig att komma ihåg att jag känner likadant för mina, vilket glöms ibland…

  • Svara
   Sandra Bergström
   09/11/2016 at 22:24

   Hej! Den här kommentaren belyste verkligen någonting jag aldrig reflekterat över förut. Att jag på något sätt bidrar till att påminna om känslor, genom att skriva om Hugo och Ebbe-Lou. Det händer ju mig själv ganska ofta när jag stöter på reflektioner som andra har gjort, men har aldrig tänkt att det på något sätt skulle kunna komma från mig med. Fint. Den tanken gjorde mig väldigt glad. Tack.

   • Svara
    Elln
    10/11/2016 at 00:36

    Tack för att du skriver 🙂

    • Svara
     Sandra Bergström
     11/11/2016 at 09:10

     Men åh, kram <3

Lämna en kommentar