Signe, Ebbe, föräldraskapet

jag i vecka 14 och en sammanfattning.

– med slarvigt påpenslat nagellack gick jag in i vecka fjorton igår och jag misstänker att den som sitter och trycker där inne har bestämt sig för att hävda sin plats fort som möjligt, därav kanonkulan, trots sina ynka 6-8 centimeter. framåt jul kommer jag väl få bära den på skottkärra.

– i vilket fall börjar jag må bättre och kan göra mycket mer än tidigare. men jag äter fortfarande medicin mot illamåendet och måste ta varje dag som den kommer, för vissa dagar fungerar ingenting alls. då mår jag illa, känner mig svullen och utslagen. det går helt enkelt upp och ner om än mer uppåt nu. koncentrationen har dock blivit mest lidande – ibland är jag helt svettig efter ett kapitel av vad-som-helst. och sömnig.

– kroppen tänker jag inte så in i dödens mycket på just nu, den är så tillfällig. att vara gravid är inte ett konstant tillstånd så det är lika bra att hänga med i det som blir bara.

– psykiskt mår jag väldigt bra, jag har fina vänner, en omtänksam Hugo och en härlig unge. jag trivs med livet och jag trivs med mig själv. och nästa månad, hörni, då har jag gått halva tiden?! känns overkligt. sist tycktes dagarna vara dubbelt så långa men nu är det mer tvärtom, jag hinner liksom inte riktigt med.

– jag kan fortfarande inte äta någon form av kött utan det är fortfarande bara vegetariskt som gäller. däremot har jag gått och tänkt på nespresso i flera dagar och idag tog jag fram maskinen och gjorde en kopp. det konstiga med det? att hälften av mig ABSOLUT inte ville ha kaffe. så jag drack motvilligt och gillade motvilligt.

36779207414_ea4ca9b7a5_h

5

You Might Also Like

8 kommentarer

 • Reply
  Johanna
  04/10/2017 at 16:42

  Gulligt! Men jag tror absolut inte du behöver vara orolig för skottkärra, din magen lär nog inte växa explosionsartat eftersom bebisen nu växer ikapp din kropp som redan tycks gjort rum för den i magen 🙂
  Skönt att du ändå får må relativt bra och hoppas illamåendet ändå ger med sig snart! 🙂

  • Reply
   Sandra Bergström
   04/10/2017 at 17:10

   Johanna, vilken fin kommentar! Har inte ens tänkt på det så angående magen 🙂 tack och kram!

 • Reply
  Nana
  05/10/2017 at 22:29

  Åh så härligt att du mår bättre. Jag mår ännu kasst o ändå är vi i v 20 imorgon. Då har vi ultraljud. Så spännande!

  • Reply
   Sandra Bergström
   07/10/2017 at 08:32

   Blä, kram till dig! Hoppas allt gick väl på ultraljudet! Längtar så tills det är dags för oss 🙂

 • Reply
  hanna, förbanna
  06/10/2017 at 20:01

  så himla fin är du! <333 som Johanna här ovan sa, skönt att du verkar få må helt okej ändå 🙂

  • Reply
   Sandra Bergström
   07/10/2017 at 08:31

   Gulle du, Hanna! Tack <3

 • Reply
  Elin
  07/10/2017 at 07:25

  Fin kula <3

  • Reply
   Sandra Bergström
   07/10/2017 at 08:30

   Tack snälla Elin 🙂 <3

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.