Inredning

Kök och sommardrömmar

Nu är vi redan förbi mitten av april och i slutet fyller jag 32. Och om det är något jag lärt mig på senare år så är det att födelsedagar ska firas, måste inte vara så stort men firas ska dem så just nu planerar jag en dag för mig och min familj och en kväll för mig och mina kompisar. Det är mycket av det där just nu – planerandet, drömmandet. Jag drömmer om loppisrundor ute i stekhet sommarvärme, strandsand mellan fingrarna, saltvatten i håret och sagoläsning under trädet utanför oss. Jag vill plocka jordgubbar med barnen, grilla och gå barfota. Spackla och slipa garderobsdörrar och köra finliret i vår lägenhet. Finlir i form av det där sista som blir när man provat alla möjliga idéer i hemmet men till slut landar i vissa beslut.

Som vilka tavlor som ska sitta uppe och på vilka väggar, vilket rum som faktiskt ska vara barnens och hur mycket eller hur inte förvaring vi behöver i köket. Och på tal om köket, den där tapeten som sattes upp förra sommaren var kanske inte mitt bästa kort – den är ljus och fin men som gjord för fläckar och fula märken. Inte tålig nog för ett trångt litet kök med chokladmousse som skvätter runt när man vispar eller svarta pinnstolar som råkar komma emot.

Så där ska jag nog måla om eller sätta upp en mörkare tapet. En liten pinnsoffa med förvaring inuti skulle gärna få flytta in och ett litet vitrin eller hörnskåp istället för hyllplan. För satan, vad flottigt det blir med öppna hyllplan. Lite nytt spruzziporslin vill jag också fortsätta fylla på med och färgglada vinglas (i tysk stil?) som rätt många rynkar på näsan åt men som jag ÄLSKAR.

Och självklart har jag klippt och klistrat ihop en liten moodboard för köksdrömmarna, och vill man ha mer så finns det i min mapp på pinterest – Kitchen and dining

8
8

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar