Livet Tankesmedjan

kusiner

vi brukade ringa till varandra i smyg och prata i timmar när det fortfarande var dyrt att ringa mellan olika städer, efter att hon flyttat till Göteborg och när jag fortfarande bodde i Falkenberg. trots att våra föräldrar skulle se det på telefonräkningen så småningom ändå.

vi har bilder på oss två tillsammans från förskolan där jag bär tomtedräkt och hon är lucia. och vi har alltid hållit ihop, bråkat och blivit sams. låtsats att taklampan varit en lian och åkt nerför trappan på en madrass.

hon var den häftiga. den som klippte håret kort, vågade röka cigaretter och alltid hade svar på tal. alla mina kompisar ville hänga med henne.

och jag, jag stod mest bredvid och tjurade avundsjukt, så som en lite mindre gör, bakom mina runda glasögon och med mina mörka lockar hängandes nerför axlarna. jag, som ofta och gärna ville vara lika cool som min kusin, men som ändå hellre satt med näsan i mina böcker.

hon bor i Stockholm nu men var i Göteborg över helgen. vi träffades och åt pannkakor, öppnade presenter från tomten och skrattade åt hur lik Ebbe-Lou är mig, med sin emellanåt så buttra uppsyn.

hela tiden tyckte jag mig skymta små glimtar av oss som små i de våra och jag slogs flera gånger av vilket overkligt scenario att få iaktta ändå.

0
0

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Elin
  10/01/2018 at 19:23

  Fint med kusinrelationer som är nästan som syskon. Min man har det med sin ett år äldre kusin, och jag önskar (och jobbar på 🙂 ) att min lilla ska få det med sina kusiner, som är nära i ålder. Relationer som är mer eller mindre nära i olika perioder men som alltid finns kvar behöver vi alla.

  • Svara
   Sandra Bergström
   20/01/2018 at 22:05

   Ja, jag är så tacksam för just den relationen. Önskar så mycket att Ebbe ska få åtminstone lite av något sådant med tanke på att han har så många jämngamla kusiner som är hur goa som helst. Håller verkligen med om det sista du skrev, det ‘r egentligen de bästa relationerna, tycker jag. De som bara finns och de som inte kräver så mycket mer underhållning än så utan ändå alltid är bestående. Höjden av trygghet på ett sätt.

Lämna en kommentar