Vardag

Långa kjolar, sidobord, sängar bredvid varandra och hösten 2019

Det var snabba ryck imorse. Jag vaknade lite senare än tänkt och hade en nyvaken gullfia som, omedvetet, jobbade så hårt på charmen att det var omöjligt att slita sig. Slängde ihop en skål med yoghurt och mandlar, halsade en kopp kaffe och sa hejdå till allihopa medan jag tog på mig skorna. Nu sitter jag på tåget med kaffe som Hugo hällde i en termos åt mig och tänker på min pappa som alltid cyklade till jobbet med saft och smörgåsar i plastpåsen. Samma samma men ändå inte.

Man känner att någonting händer nu, att tempot förändras, kanske på grund av vädret, kanske också på grund av den nya månaden. Det börjar kännas mer fokuserat. Åtminstone känner jag av det – den kommande höstens löften om en ny tid, nya rutiner, ny sorts energi och ork. Vad drillad man är ändå genom skolan och terminsstarter, ihop med resten av Sverige som också vill köpa nytt pennfack, nya sudd och sylvassa blyertspennor så fort slutet på sommaren närmar sig. Den 2 september börjar Ebbe på den nya förskolan och innan dess vill jag ta med honom för att köpa en ny ryggsäck och en ny skrivbok. Vill ge honom samma känsla som jag har. Själv får jag en annorlunda höst – jag fortsätter arbeta och i januari ska jag börja skriva min c-uppsats parallellt, tror jag. Då är det Signes tur att börja förskolan så jag kommer ha lite mer tid över de dagar som jag inte jobbar. Men vem vet egentligen, om det är något jag uppenbarligen inte har några problem med så är det ju tvära kast. En ganska märklig egenskap för en sådan trygghetsnarkoman som mig egentligen.

Men. Med det sagt så har jag alltså börjat längta längre fram och samtidigt tillåtit mig att komma in i ett annat lunk nu. Allt det där nya är ju inte så långt bort så nu kan jag slappna av lite. Jag har klippt av mig håret, målat halva vardagsrummet och nu får det vara stopp ett litet tag.

Sen ska jag;

Köpa ett gäng mellantunna oversizade tröjor till mina längre kjolar. Och ett par snygga skor att ha förutom sneakers. Gärna gröna loafers:

Hitta en kappa som är ett riktigt blickfång, helst rutig och mellanlång.

. bli riktigt bra på att använda håraccessoarer i mitt nyklippta och nyfärgade hår .Inreda Ebbes rum i linje med det jag tänker ska bli barnens rum sen. Fastän vi har det sovrummet nu så kan man ju ändå börja med det. Tänkte först att de skulle få varsin vägg, varsin plats men nu är jag så förälskad i det här – sängarna tätt bredvid varandra med ett litet nattduksbord emellan. Kan ju vara så att jag bokstavligen bäddar för bråk och fruktansvärda nattningar men äsch. Fint blir det ju. VARDAGSRUMMET. Det här är absolut något jag ska göra. Men efter bakslaget med den blå färgen så gör jag bara litegrann i väldigt små doser. Kan vara att jag tar nya tag med blå väggar fast i en annan ton till våren. Eller nästa vecka. Man vet ju inte vad man springer på eller när lusten infaller. Men bortsett från färg står nu sidobord på min lista. Ett sidobord med böcker och en lampa på. Fundera på en ny färgskala. Kanske är blått inte min färg helt enkelt. Grönt är ju absolut det, rött med. Och grått. Skulle gärna blanda in något gult här, en dov lejongul eller kanske olivgult med liksom lite grönt i?

bilder ur mina mappar Höst 2019 och Home 2.0 på Pinterest

7
7

Liknande inlägg