Inredning

Mera färg!

Grått, grönt och stålblått. Vad är det jag räknar upp? Väggfärger. Väggfärger som jag målat med i flera år nu men som kanske inte riktigt gör DET för mig längre. Så jag har börjat fantisera om att måla vardagsrummet ljust havsblått och sovrummet i en gräddig rosa. Men jag kan inte riktigt avgöra om det är så att det är en just-nu-förälskelse eller om det kan bli evig (nåja åtminstone lite längre) kärlek.

Så jag vet inte om det är värt att köpa färg, tejpa, måla och mest ansträngande av allt: bearbeta Hugo så att jag kan få måla om IGEN, utan att få menande ögonkast och djupa suckar slängda åt mitt håll. I vanliga fall hade varken ögonkast eller suckar gjort mig så mycket men jag vet att han har rätt i att det kan ha blivit något överdrivet med måleriet här hemma.

Stackars Hugo. Allt han önskar sig är ett eget rum som han kan låsa där allting står precis så som han lämnade det, brukar han säga. Själv förstår jag inte problemet och jag förstår definitivt inte alla dessa fix idéer om att allting ska ha sin plats för a l l t i d. Jag behöver omväxling, såväl hemma som i livet överlag.

Men för att göra det lindrigare för familjen plockar jag istället in färg på andra håll. Jag har rosa och röda soffkuddar, målar bordet rött och ställer in ett grönt bord i köket. Och fastän jag älskar pasteller är det de starkare kulörerna som får ta plats – som kleinblå och klarröd. Dem försöker jag blanda upp med en mörkare gul, svart och lite andra mer lågmälda nyanser.

Den här bilden är ett praktexempel på hur jag tänker mig vårt hem. Väggarna är bleka och säger ingenting alls men där finns tydliga färger och dem har tonats ner med det svartvita fotografiet, den grå soffan och den gamla tavlan.

På tal om tavlor – det måste vara ett av de bästa sätten att få in färg på? Så som det gjorts här – en tavelvägg som också är uppblandad vad gäller motiv och nyanser. Och absolut finast med en tunn svart ram tycker jag. Den målade möbeln ser lekfull ut med färgkoordinerade böcker men matbordsgruppen i trä väger upp så att det inte blir för barnsligt.

Ah. Grått och mörkt trä ihop med grundfärgerna röd och grön. Alldeles lagom balans där, fast jag hade kanske velat ha lite mer. Det här känns något för uppstyrt, kanske till och med lite själlöst.

Det här är mitt drömbord. Det gör sig så fint till stolarna och metallhyllan med de tydliga färgerna och den blanka ytan, det ger hela rummet liv.

10
10

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Nana
  02/01/2019 at 16:35

  Wow vilket bord. Jag funderar på och måla vårt soffbord gult frågan är för om de är något jag står ut med längre fram 😂

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   04/01/2019 at 17:20

   Kör, bara kör! Det värsta som kan hända är att du får måla om det 🙂

Lämna en kommentar