Gjort, köpt, fått

några av årets finaste på snitt.

en grå måndag, utan några som helst snöflingor i sikte kräver lite färg, färg i form av några fina blommor och buketter som vi haft hos oss under det första halvåret.
det pratas för övrigt ganska mycket om just fredagsbuketten just nu, inte minst i det första podcastinlägget från Elsa Billgren Sofia Wood. och ja, den här lyxen är det väl ganska få som har missat.

jag tycker verkligen om att gå till blomsterhandeln och ta god tid på mig att välja ut blomma efter blomma, ibland ensam och ibland ihop med floristen. jag kan inte hjälpa det – jag är ingen minimalist. jag älskar att pynta mitt hem, mig själv och mitt barn. det bara är så.

men visst är det en rätt så dyr vana att hålla på med. och jag skulle aldrig kunna med att lägga pengar på det varje helg. något sådant fanns a l d r i g på kartan när jag växte upp och det sitter fortfarande i – jag skäms alltid lite lite när mina föräldrar kommer på besök fastän att de aldrig sagt någonting om det.

tvärtom nästan, min mamma har själv ibland med sig en bunt rosor eller tulpaner när hon kommer på besök. och det är en så fin gest, för jag vet att det är något hon inte unnar sig själv.

februari

 

mars


april

maj

juni

juli

0
0

You Might Also Like

4 kommentarer

 • Reply
  annika
  december 18, 2017 at 3:22 e m

  alltså, dina blomsterbilder är så fantastiska! <3 Att köpa snittblommor är något jag saknar här borta, inte för att jag gjorde det superofta hemma, men här är det nästan omöjligt att få tag på.

  • Reply
   Sandra Bergström
   december 19, 2017 at 7:24 f m

   Tack fina snälla du! Jaha, det hade jag inte en aning om, att det skulle vara svårt att få tag på hos er, kändes nästan som att det borde vara tvärtom. Men kanske svårt att göra affär på sådant som går att plocka själv? Även om det nu inte är klassiska snittblommor men lite mer av de exotiska?

 • Reply
  Ellen
  december 18, 2017 at 3:43 e m

  så himla mycket fint! jag har inte köpt en enda bukett sedan jag flyttade till malmö, men jag tänker att 2018 gärna får innehålla fler till helgerna. det ger ju så mycket glädje, så det blir värt varenda krona.

  • Reply
   Sandra Bergström
   december 19, 2017 at 7:26 f m

   Håller verkligen med om att det ger en massa glädje! <3

Lämna en kommentar