Personligt

några favoriter och ett par tankar om julen.


vi gjorde fredag på stan idag, jag och Ebbe-Lou. jag köpte med mig fika från daMatteo, en bunt tulpaner i lila att ställa på köksbordet och två små bilar från leksaksaffären som den lilla lekte med fram tills han somnade.

nu sitter jag i ett mörkt vardagsrum därför att solen har gått ner och jag har inte orkat tända lampan. jag letar i arkivet och hittar ett par kombinationer som blivit mer lyckade än andra, så idag visar jag några favoriter en gång till.

vattnet kokar i köket och jag väntar på att liten ska vakna och på att Hugo snart ska komma hem. ännu en vecka har gått och snart är hela året slut. trots att det känns som att det var nyss det började.

en av mina grannar har satt upp juldekorationer som lyser så starkt och galet att de skulle kunna framkalla ett anfall. en annan hade spikat upp ett tomtehuvud på sin ytterdörr som Ebbe-Lou stirrade på varje gång vi skulle gå förbi. nu är den borta, kanske tyckte någon annan att den såg lika läskig ut som jag gjorde.

vi har ingenting uppe som vittnar om jul, men så fort vi klistrat upp namnet på ytterdörren är det jag som beställer hem en gran. vi har inte haft någon sedan jag var gravid eftersom vi helt enkelt inte orkade efter bröllopet förra året och bestämde oss för att låta julafton vara en vanlig dag bara.

dessutom renoverade vi badrummet så hur mycket glitter och julkulor vi än hade strösslat runt i lägenheten hade vi ändå inte kommit närmare någon känsla av jul. men detta året ska jag bannemej ha allt som hör till.

0
0

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Lund Johanna
  12/11/2016 at 21:16

  Überfina bilder. De borde finnas i en bok tänker jag.
  Min julpepp är enorm i år. Vet inte varför, men gissar att det kan vara för att jag firade ifrån min familj för första gången förra året. Så jag har ett uppdämt behov av de där gamla traditionerna…

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/23/2016 at 00:54

   Tack Johanna! Tar det som en superkomplimang. Ja det låter rimligt. Vi har smått börjat fira igen, nästa år kör vi på rejält.

Lämna en kommentar