En sammanfattning Tankesmedjan

några ögonblick från mars

– i fredags fick jag diagnosen hepatos och en remiss till Östra om ett ställningstagande till att tidigarelägga min förlossning. jag satte mig på da Matteos uteservering och försökte smälta allting. Hugo tog helg tidigare än tänkt och mötte mig vid Domkyrkan utan att jag behövde fråga.

– “macka med ååost” efter förskolan.

– hittade häromdagen en liten typ som stod på en stol och försökte nå kakorna högst upp, med sin tumstock. så typiskt en treåring, tänker jag.

– köket är färdigt och jag tycker så mycket om det.

– jag har tänkt på det ibland, att det inte är särskilt strategiskt av mig att skaffa mig ett barn till, innan jag är färdig med min examen. att jag på sätt och vis gör allting i fel ordning.

men så kommer jag på att en monsterkarriär inte är lika viktig för mig som det är att ha en familj. att det finns något väldigt skönt i att ha det här gjort tidigare än senare och att jag hellre bygger en familj på längtan och passion än på planering.

jag hungrar inte efter en prestigefull karriär. istället längtar jag efter att bli färdig med universitetet, att formulera personliga brev och att komma in i ett bra team att arbeta med. jag vill aldrig bli frilans, jag vill ha samma kollegor varje dag och fikabröd på fredagar. sen vill jag hem till min man och mina ungar, träffa mina kompisar och leva livet med dem. jag är inget fräsigt wildcard. och det är bra så.

0
0

Liknande inlägg

4 kommentarer

 • Svara
  Susanna
  19/03/2018 at 16:17

  Masse lykke til med innspurten av graviditeten! Synes du skriver ekstra fint om dine prioriteringer, herlig at folk fölger sine egne intensjoner og ikke bare samfunnets orden for i hvilken rekke saker og ting skal gjöres.
  <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/04/2018 at 20:48

   Bästa Susanna, en så upplyftande kommentar även om mitt svar kom lite sent, så tack! 🙂 <3

 • Svara
  Amanda
  20/03/2018 at 09:20

  Jag känner så himla mycket igen mig i det du skriver, det lilla trygga livet är stort och skrämmande nog! Hoppas allt går väl trots hepatos, jag tänker på dig!

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/04/2018 at 20:47

   Tack Amanda <3 Allting gick väl till slut och hepatosen försvann samma dag som Signe kom <3

Lämna en kommentar