En sammanfattning Inredning

några saker jag letar efter i sommar

jag har börjat ta Ebbe med mig in i secondhandbutikerna fastän det är något svårt att hålla fokus på alla grejer medan jag samtidigt strängviskar rör inte pilla inte akta var försiktig mellan hyllorna.
ibland får han nog och säger högt inför alla att jag vill inte vara här mer, jag gillar inte loppis, jag ska gå till pappa och stampar ut sådär som en treåring med temperament gör. ibland drar han till med DUMMA MAMMA.

någon minut senare skuttar han alltid tillbaka in igen, som om ingenting hänt.

men trots en och en annan sådan incident så har vi faktiskt mest roligt, han och jag. vi visar varandra saker vi hittar och han vill veta hur funkar den? om nästan allt.

sen säger han kommer du ihåg mamma, vi köpte den? när vi kommit hem.

egentligen behöver jag inte koncentrera mig så där överdrivet mycket eftersom jag faktiskt vet vad jag letar efter – den här sommaren har jag gjort upp en plan för vad jag ska ha och hittills har jag följt den med bara någon enstaka avvikelse.

jag har blivit oerhört inspirerad av Elsas gotlandshus och frågade henne om hur man får till stilen och hon svarade i ett inlägg jag återgått till flera gånger under veckan – hitta stilen a la Gotlandshuset.

det inlägget hjälpte mig att strukturera upp – för det är ju i riktning mot den inredningsstilen jag velat komma länge, med en blandning av Babes in Boylands ljuvliga, lite klumpiga och romantiska detaljrikedom, med mera svärta och med Artilleriets stilrena inslag av glas och keramik.

och så självklart en tunn liten röd tråd av skog och natur som möter hav – så som det är i Falkenberg.

så det är alltså Elsas Gotlandshus, Babes in Boyland, The kitchen och Falkenberg som jag byggt upp min inköpslista på. här nedan kommer ett par punkter ur den men för den som vill se resten kan surfa in i mappen leta på Pinterest, där finns också bildkällorna till alla bilderna i inlägget.

– korgar eller stråväskor till förvaring av tyger, kurslitteratur, symaskin, ritpapper och annat som inte används så ofta.
– detaljrika tårtfat

fat att ställa ljus på
mässingsljusstakar, gärna med blomsterornament
– litet galler för nybakt som ska svalna
– bakskålar

-tårtspade, kniv och bakformar
– blandat porslin

– grövre textilier

– dricksglas i klarglas
– assietter i pressat klarglas
– krukor i keramik

– en större och en mindre urna

0
0

Liknande inlägg

4 kommentarer

 • Svara
  Snickis-Sara
  14/07/2018 at 07:23

  Gud, jag vill ha alltihop. Min lista ser nästan identisk ut.

  • Svara
   Sandra Bergström
   16/07/2018 at 21:15

   Jag finner inget annat svar än att du måste ha exceptionellt god smak 😉

 • Svara
  Ronette
  16/07/2018 at 18:18

  Fin inspiration! Blir också så himla pepp av Elsa och hennes Gotlandshus. Själv kommer jag leta mest efter fint blått porslin att äta sommarens frukostar i och ur. Skulle också vilja hitta några fina nattduksbord till sovrummet.

  • Svara
   Sandra Bergström
   16/07/2018 at 21:17

   Gotlandshuset verkar alldeles ljuvligt. Åh, blåvitt porslin var det jag letade efter förra sommaren, tips är att åka ut till förorternas second hand, där brukar det finnas en masse och till bra priser. Lycka till på loppisjakten! <3

Lämna en kommentar