Livet VARDAGSKONST

När jag stylade en lägenhet

För ett tag sedan fick jag det fina uppdraget att styla en lägenhet inför försäljning. Och det var inte alls så som jag trodde det skulle vara – det var mycket mer. Dagen började med alla textilier som skulle strykas för här skulle det minsann inte finnas några veck. Tycker alltid det ser slarvigt ut när jag ser det på bild, till exempel dukar som bara öppnats ur sin förpackning och lagts på bordet. 

Jag började göra en moodboard för alla rum, utom barnrummet. Här fanns nästan allt man behövde för att få till det. Till råga på allt hade de dessutom målat om helgen innan så väggarna var alldeles krispigt vita och fria att sätta upp grejer på, där man ville ha dem. Inga gamla skruvhål som behövde täckas. Lyxigt.

Jag plockade med mig en del hemifrån, som lite mässingsljusstakar. Tycker så mycket om mässing ihop med grått, förresten. Det lugnar ner det hela lite och gör det mer vardagligt om än fortfarande tjusigt.

Här är jag in action. Och om någon undrar vad som hänt med min klänning så är det från när jag kånkade runt på en terracottakruka. 

Jag möblerade om lite och flyttade runt på grejerna. Ville inte att det skulle kännas helt orimligt att ett barnrum skulle kunna se ut så här.

Som sagt, här fanns mycket fint.

Nästan hela familjen var hemma och ärligt talat så hade jag nog aldrig blivit klar utan dem. Jag var där från åtta eller nio på morgonen och gick inte därifrån förrän tidig kväll och var ändå inte klar. Det var som sagt helt nymålade väggar där saker skulle sättas upp, textilier som skulle strykas, möbler som skulle flyttas och så vidare. Här tog jag dock en gullpaus med Ofelia <3 Förresten, väggfärgen – det är samma som vi har i vardagsrummet med NCS s2502-y. Den perfekta grå.

Och ja, så här såg det slutligen ut genom fotografens lins på mäklarens hemsida. Tänk ändå vad bildspråk skiljer sig nu för tiden. De första bilderna har Louise, som är fotograf, tagit och de andra är mäklarfotografens.

C’est tout! Löp och köp, som man brukar säga.

9
9

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Linnea
  27/11/2019 at 14:06

  Vilket roligt inlägg att få se!

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   02/12/2019 at 09:26

   Tack Linnea! Ska försöka få till lite fler 🙂 Kram!!

Lämna en kommentar