Signe, Ebbe, föräldras...

om att möta behov och att hitta rätt.


vi är inte helt bra på att köpa saker åt Ebbe-Lou.
eller kanske ska jag säga engagerade. 

oftast väntar vi tills vi ser ett behov, ett intresse
och då försöker vi svara på det.

just nu är till exempel bilar och bollar roliga.
och att leka kök.

just det sista är vansinnigt roligt. så roligt att han
river ut alla kastruller och går sen runt med en i handen
och med en slev i den andra och bjuder mig och Hugo
att smaka på vad som tillagats.

så i helgen lät jag några beställningar gå iväg och när vi gick
en promenad i Haga hittade jag ett par fina små bilar som
det lekts med flitigt här varje dag nu.

med hem följde också den fina tröjan från Polarn & Pyret,
när vi köpte höstkläder åt honom. tycker så mycket om deras
färgglada plagg och har handlat där jämt sedan han föddes.

förresten, det här med att köpa höstkläder och leksaker för
första gången till någon, det är ju verkligen någonting särskilt.
liksom svårt, att veta vad man ska ha och behöver.

skaljackor, med eller utan flis, vinterjacka, höstjacka, kängor,
gummistövlar med eller utan foder, tumvantar, mössor, halsdukar
i den ena formen eller det andra. med vilka saker utvecklas en ettåring,
en 1.5-åring och vad leker alla andra med?

kan visa vad vi köpte åt vår lilla, någon dag, kom jag på nu.
kanske hjälper det någon annan som varit lika vilsna som vi.

0
0

Liknande inlägg

4 kommentarer

 • Svara
  hanna, förbanna
  10/06/2016 at 07:22

  vilka gulliga bilar! Gult är ju alltid fint också 😀

  • Svara
   Sandra Bergström
   10/07/2016 at 18:19

   Men visst är det, älskar gult, så glad färg! 🙂

 • Svara
  Elin
  10/07/2016 at 18:33

  Så skönt att höra att det inte bara är jag som är vilsen i det här med barn och både kläder och leksaker! Jag hatar tanken på att köpa saker som inte kommer användas, och eftersom jag tycker det är viktigt att köpa ekologiskt och hållbart har jag inte råd att shoppa loss utan måste välja mina köp. Tack förresten för en inspirerande blogg! Så kul att du börjat uppdatera oftare! Älskar hur du skriver, du kan verkligen sätta helt rätt ord på känslor <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   10/08/2016 at 00:15

   Jag börjar baklänges här, så först och främst; tack!! för de där sista raderna, det betyder så mycket att få höra något sådant. Särskilt med tanke på att man sitter ensam bakom skärmen och ibland undrar lite om det som skrivs går, når fram osv osv sov. Jag tjoade glatt i soffan igår när jag läste dina ord <3. Och till det första du skrev; det är precis så för mig med, att jag inte har råd att shoppa loss på grund av just den aspekten, och därför blir mina köp ganska blandade. Jag skulle tro att hälften av det jag köper är ekologiskt och hållbart. Däremot försöker jag alltid tänka på att det jag köper ska vara sådant som går att återanvända. Det gäller allt, vagnen, leksakerna, kläderna. Allt som skulle kunna bli urtvättat ( till exempel tryck eller vissa färger) de väljer jag bort helt. Skrala leksaker som kan gå sönder i första taget köper jag inte heller. Hm, det blev så mycket jag ville säga att jag ska försöka göra ett inlägg kring det här, istället.
   Kram <3

Lämna en kommentar