Signe & Ebbe-Lou

om att vara gravid igen.

det känns annorlunda, redan. den här graviditeten börjar på ett annat sätt än den med Ebbe-Lou gjorde. jag går in i vecka fem och har redan börjat må illa, nästan somnat på en parkbänk i Trädgårdsföreningen och jag kan inte äta några särskilda mängder mat utan att må illa. när jag vaknar är magen mjuk och platt (nåja, plattare) och på kvällarna är den stenhård och påminner om en som redan hunnit gå ett par månader och jag tycker den är som allra finast då, när den ser ut som en liten badboll. men alla ‘krämpor’ är ännu sådant som bara kommer och går och ingenting som står i vägen för vardagen, till skillnad från sist.

med Ebbe mådde jag riktigt bra fram till vecka 9 och sen fortsatte det utåt ungefär fram till slutet. men ja, allting kan ju förändras och ingenting går riktigt att förutspå när det kommer till det här, det har jag ju förstått. dessutom är det ju så tidigt att vi kanske inte ens kommer hela vägen. man vet ju aldrig.

när jag plussade var jag så glad att jag började gråta och sedan dess har jag gått runt och upprepat att jag är lycklig. för det är jag. jag är inte bra på att hålla igen och inte ta ut glädjen i förskott – kompromissen är att jag gör det med en stor dos realism vid sidan av. därför är det svårt att inte vara öppen och berätta om det. jag vill inte vara rädd och krampaktigt gå runt och hålla i min hemlighet för mig själv för att kanske… och om det vill sig illa så kommer jag förmodligen vilja prata om det med.

jag ser verkligen fram emot att få revansch på min förra graviditet – att dela den med mina vänner, att dokumentera mer och att njuta mer av den så gott det går. och jag längtar efter att få ta fram alla lådor med kläder vi hade åt Ebbe. jag har sparat allt – babynestet som min kusin sydde, leksaker, bodys – ja allt. det är ytterst få saker vi kommer behöva köpa.

visst märker ni, att jag går igång på det här? att jag är glad? att jag är uppe i det blå och att framtiden liksom bubblar ur mig? jösses, jag hoppas det här går vägen, att den här graviditeten får fortsätta. för i så fall tror jag att tiden framför mig kommer att vara oerhört fin.

0
0

Liknande inlägg

10 kommentarer

 • Svara
  Annika
  03/08/2017 at 07:23

  fin du är! jag har aldrig varit gravid och vet inte om jag skulle vilja berätta tidigt eller inte om det blir så nångång, men viktigast är väl att göra sin egen grej! Det är ju bra att det pratas om alla delar av en graviditet, om man känner att man kan?

  • Svara
   Sandra Bergström
   03/08/2017 at 07:38

   Tack! <3 Jag håller med om att det är viktigt att man gör sin egen grej. Jag kan förstå den som inte heller vill prata om det innan man passerat en viss tid, men jag upplever att det då också pratas mycket mindre om till exempel missfall och att det i sin tur gör att ännu färre vill berätta innan man kommit över de första tolv veckorna. Att det liksom blir lite av en ond spiral på ett sätt. Svårt att förklara, men hoppas det framgår någorlunda. Kram!

   • Svara
    Annika
    04/08/2017 at 10:30

    det framgår jättetydligt! 🙂 lycka till igen, fina du!

    • Svara
     Sandra Bergström
     10/08/2017 at 19:39

     🙂 Tack än en gång! <3

 • Svara
  hanna, förbanna
  03/08/2017 at 08:20

  <3333

  • Svara
   Sandra Bergström
   04/08/2017 at 04:17

   <3 puss Hanna!

 • Svara
  Nana
  03/08/2017 at 21:33

  Alla ska göra som man vill. För vi reagerar alla olika och skulle de inte gå så har vi alla vårt sätt att ta sig igenom det med.Njut och jag hoppas du får den graviditet du önskar!

  • Svara
   Sandra Bergström
   04/08/2017 at 04:46

   Jag håller helt och hållet med! För egen del skulle det förmodligen stressa upp mig att försöka hålla det hemligt. Det skulle liksom bli så mycket större än om jag berättar. Blir liksom mycket mer avväpnat, för mig. Tack och kram! ❤

 • Svara
  Frida G Svensson
  16/08/2017 at 11:49

  vilken underbar nyhet! stort grattis! vilken glädje!

  • Svara
   Sandra Bergström
   17/08/2017 at 07:03

   Tack Frida! 🙂

Lämna en kommentar