En sammanfattning

Om att vara redo för en ny säsong

Nu närmar sig slutet av augusti och början på hösten. Eller ja, egentligen har vi ju redan börjat med höst med tanke på vädret. Och jobbet – vi har stylat om hela butiken så nu är varenda kvadratmeter fylld med djupa, dramatiska färger, stora växter och ett nytt bäddsortiment. Tänkte aldrig på det, att hösten skulle nå mig fortare när jag jobbar i butik. Känner, i samband med det, hur viktigt det blir för mig att inte inreda säsongsmässigt – jag vet inte riktigt varför, kanske för att man känner av hur tydligt trender kommer och går ihop med olika säsonger? Det är ju ingen nyhet alls, men det blev så påtagligt för mig i veckan. Fast kanske byter jag gardiner, tycker om tanken på ljusa krispiga linnegardiner till våren och sommaren och tunga till hösten och vintern.

Undrar förresten hur den här hösten kommer att bli, hur ser gatorna i Alingsås ut när löven faller, vart samlas mest snöslask och hur ser alla träden i allén ut när de går i dvala? Den här hösten och vintern finner vi oss mest i det hela, vänjer oss vid lägenheten, lär oss vart solkatterna hamnar, vilka caféer som är mest fulla på helgerna och vart den finaste promenadsträckan är. Vi lär oss vår stad och nästa sommar kommer vi kunna prata om hur fint eller hur tråkigt det ska bli till hösten

Det enda jag vet säkert är att jag längtar efter allt som hör årstiden till, efter lyxgröt till frukost, rotfrukter, puttrande grytor, utflykter och långlunch inomhus när det börjar bli lite ruggigt utanför. Jag längtar efter att knyta rosetter av banden från mössorna under barnens små hakor, leta efter vantar och gå på promenader med en varm kopp kaffe i handen. Att baka päronkaka med kardemumma och grädda nattjäst bröd. Jag ska sticka färdigt en halsduk och tända ljus, göra köket redo att användas till mer än vardagsmaten.

Snart, när dahliorna och solrosorna inte längre finns kvar att köpa, då börjar det. 

9
9

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Linnea
  26/08/2019 at 07:16

  Vilka underbara bilder, Sandra. Och så vacker du är i det där gula diademet!

  Fint också – det du skrev om att inte inreda säsongsmässigt. Jag håller verkligen med dig om att det är viktigt.

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   06/09/2019 at 22:03

   Åh så fint sagt, tack <3 Ja jag tror nog också det, tänker att det bland annat kan skapa en sorts stress inombords.Åtminstone för mig. Kram <3

Lämna en kommentar