Gjort, köpt, fått Kläder, kläder

Om att vara uppe när alla sover och vad jag uppdaterat min nya stil med

Här sitter jag nu när alla gått och lagt sig. Egentligen tycker jag inte alls om det, att vara vaken när alla andra här hemma sover. När jag var yngre tyckte jag det var härligt men nu ger det mig istället ångest. Jag tror det är för att jag anstränger mig så mycket för att ha normala rutiner, som “alla andra”. Så när jag går emot dem kommer jag ur balans. Det är något jag fått lära mig på senare år – att jag är ganska fyrkantig och behöver tydliga ramar och en tydlig struktur, annars blir det svårt att få saker gjorda. Jag minns när Hugo och barnen åkte bort i somras och jag inte alls visste hur jag skulle lägga upp dagen. När skulle jag gå upp? När skulle jag äta? När skulle jag sova? Med barnen är det ju så tydligt med allt det där men när jag är själv blir det något annat. Tror mycket handlar om en mix av att ha vuxit upp på en instabil grund och samtidigt vara oerhört spontan och impulsiv.

Fast ja, det var väl kanske inte det jag ville prata om, utan jag tänkte mest prata om kläder och höstgarderoben för mig. Jag försöker fortfarande vänja mig vid den där så kallade “nya kroppen” som gått upp så mycket efter graviditeten med Signe. Det är ett jävla gissel emellanåt. Tyvärr. Men nu har jag uppdaterat min egen garderob med kläder så jag ska kunna klä mig fint i den storleken som jag faktiskt befinner mig i. Kravet och valet föll på basplagg, nyckelplagg och sköna klänningar. Och skor, sköna skor. Hur det gick med basplagg ser vi ju här – det är väl inte min starka sida men jag jobbar på det. Blusarna gör sig fina till jeans , den röda tröjan med nästan alla mina kjolar och höstjackan passar med allt. Den ormskinnsmönstrade trenchen kunde jag inte stå emot, tänker att det blir fin till svart eller enfärgat. Den är förresten inte så gul, utan mer grå i verkligheten. Med allt det här är jag nästan klar. Det jag saknar nu är halsduk (helst rutig), mössa, handskar eller vantar, större handväska, byxor, strumbpbyxor. Men det är ju inte direkt någon brådska med det just nu. Särskilt inte med tanke på att vi hade sommar i Alingsås idag.

 

9
9

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar