Livet VARDAGSKONST

Om barn och ekonomi och ett litet hopp bakåt

Signe leker tittut bakom gardinen, i hallen ligger en överfylld IKEA-påse med nytvättade kläder och i köket är både bordsduk och kökshanddukar bytta – söndagar är våra städdagar där alla hjälps åt, Ebbe med. Efteråt får han sin veckopeng, en guldtia, att stoppa i sparbössan.

Det räcker med att han hjälper mig byta påslakan, plocka ihop sina eller Signes leksaker eller vattna blommorna. Små saker som är rimliga och hanterbara för en snart fyraåring.

Att lära honom pengars värde tidigt är en av mina viktigaste agendor samt att så småningom lära honom laga mat. I en framtid tänker jag att han får en dag i veckan där han ansvarar för maten och skriver inköpslista (med oss som stöd såklart) bara för att han ska kunna det när han flyttar hemifrån.

Lång utläggning, men ja, det är en skön måndag att vakna upp till – när allt är rent och vardagens brödsmulor och grus inte hunnit börja samlas under fötterna.

Men det jag egentligen ville fylla inlägget med var en dag från förra veckan så vi kan väl hoppa bakåt några dagar, till när jag hade Ebba och Sandra hemma hos mig för att fota brudbuketter.

Sandra kom med croissanter som vi åt till kaffet. Så fint att vi har blivit kompisar, tycker så mycket om henne.

Sen kom Ebba, jag hade kallat in förstärkning till fotandet för det händer ibland att man missar en vinkel eller så. Och om det är något Ebba är riktigt bra på så är det att hitta perspektiv som jag inte tänker på. Signe var alldeles nyvaken och lycklig över att sängen var full med kompisar.

<3

Sen var det bara att sätta igång. Sandra är fantastisk på att bygga buketter och förverkliga visioner. Jag brukar skicka ett gäng bilder och säga “något sånt här” och så dyker hon upp med något ännu bättre. Hurra för duktiga människor som kan sitt yrke.

Titta bara så fint.

Själv räddade jag blommor som gick av.

Och Signe gick från famn till famn.

Kaffe i “bloggiga” koppar som min kompis Emma säger <3

Och ett av tre mästerverk.

4
4

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar