Vardag

Om dagarna efter nyår, filterbubblor, tentor och skärmtid

Han är hemma från förskolan den här veckan. Min skatt. Så vi går varandra på nerverna, leker, bråkar, fikar, målar, dansar till Spice girls, målar naglarna röda och bråkar lite till.

Och när jag glömmer att vi leker så påminner han mig snällt och säger “men mamma vi låtsas bara, det är på låtsas”.

Det här nya året har börjat mjukt och bra. Bortsett från att jag verkar ha blivit sjuk. Eller bara ur balans. Men i vilket fall så har börjat skriva på en uppsats som ska lämnas in om elva dagar och jag känner mig väldigt mycket i fas med den. Jag insåg att om jag sätter mig i 1-2 timmar direkt efter att Hugo kommit hem från jobbet så borde jag inte behöva lägga lika mycket tid på helgerna. För det är oftast där det brister för mig – jag brukar spara allting till helgen med ambitionen att sitta lääänge men så fort helgen kommer vill jag vara med min lilla familj och absolut inte sitta inlåst i sovrummet och skriva tenta. Och för långa pass får dessutom mitt fokus att vägra infinna sig överhuvudtaget. Just nu skriver jag förresten om filterbubblor, lite mer komplext än vad jag trodde.

Och på tal om filterbubblor har jag pausat mitt instagram-konto. Ibland har jag gjort det för att jag inte orkar med prestationsångesten som slår men just nu är det faktiskt för att minska skärmtiden, vilket har fungerat eftersom jag har mer än halverat den. Inte för att jag använder Instagram SÅ mycket men det blir ju så att det ena leder till det andra ofta bara genom att man plockar upp telefonen.

7
7

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  Sanna
  01/05/2019 at 17:22

  Insåg att jag inte sett dig på IG på evigheter och började söka. Fick typ panik när jag inte kunde hitta dig. Men jag hoppas du mår bra av din paus och att allt är bra med familjen ♥️ Att julen och nyår varit bra! Kram

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   01/06/2019 at 22:35

   Vad du är gullig, Sanna! Du kan väl messa mig ditt nummer, jag glömde spara det sist. Hoppas du och mina bebisar mår bra och att du har haft en fin början på nya året! <3

Lämna en kommentar