Signe, Ebbe, föräldras...

om ett dop. fast egentligen mer om en fest.

sist vi höll dop så slängde vi med ett bröllop i smeten också och det är inte något jag rekommenderar. alls. inte heller att vara för optimistisk med planeringen så den här gången börjar jag i tid. kyrkan är bokad, inbjudningskorten beställda och jag har till och med lyckats lägga vantarna på en äldre dopklänning. dopet är den första september så marginalerna är ännu goda.

och för den som undrar – nej, jag tror inte på Gud. men detta handlar inte om mig och när mina barn blir äldre kan de själva bestämma hur de vill göra. att döpa dem och låta dem träda in i kristenheten, som det står så fint på Wikipedia, är ett val som jag och Hugo gör nu fastän vi likväl skulle kunna välja att inte göra det och låta dem ta det beslutet själva som vuxna.

men eftersom jag inte ser någon fara på taket med det här och därför att Hugos vilja är starkare än min motvilja så går jag med på det. det är helt enkelt inte lika viktigt för mig som för min plötsligt supertraditionella man och man får ju välja sina strider och bla bla blaaa.

i vilket fall så får jag planera en tillställning för alla våra närmsta och det gör mig glad. Hugo får inte lägga sig i. möjligtvis när adresser ska letas upp eller när något ska bäras.

jag tänker olivkvistar, brudslöja, dahlia och röda äpplen. mineralvatten med äppelmust och ingefära, madeleines, macaroons och fransk chokladkaka. kanske en äppelpaj eller två, en tårta och någonting mer. och a b s o l u t ingen smörgåstårta utan ett mjukt bröd som foccaccia och ostbricka till. bara sånt som kan bakas i förväg och som går fort att ställa fram.

vad hon ska heta? Signe Victoria Karin Maria (Pippilotta, Viktualia Rullgardina) Bergström.

alla bilkällor finns i min pinterestmapp Signe Victoria

0
0

Liknande inlägg

2 kommentarer

 • Svara
  hanna, förbanna 2.0
  06/12/2018 at 17:08

  vilka fina namn <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   06/20/2018 at 22:10

   Tack! Hoppas innerligt att Siggis tycker samma 🙂

Lämna en kommentar