Kläder, kläder

om ett par nya klänningar, om att ge upp capsule wardrobe och släppa ut min inre Iris Apfel.

jag vaknar redan klockan sex. Hugo sover tungt, jag går upp och gör frukost åt mig, laddar upp för två koppar kaffe och slår på Nyhetsmorgon. det känns tomt, ingen liten som gapar “inte nyheter” med så många utropstecken som han kan få till. när Hugo går till jobbet sätter jag upp håret, jag gör en rosett runt hästsvansen och tar på mig min prickiga klänning jag fann på Beyond retro igår.
det där med capsule wardrobe visade sig inte riktigt fungera för mig. jag vill ha kläder för varje tillfälle, för varje humör och för varje känsla. som en förlängning av mig själv. jag får helt enkelt acceptera att det tar lång tid att hitta rätt på morgonen och låta klädhögarna på golvet vara en del av inredningen. jag kan leva med det. jag kan vara lite Iris Apfel.

till min samling köpte jag den rödprickiga och sagoklänningen på Lindex häromdagen. den prickiga lär jag inte kunna ha så värst många veckor till, men sen så. och den röda med fjädrar (?) hittade jag på Myrorna. Ebbe-Lou sa “åååh fin” när han inspekterade dem upphängda.

det är så tydligt hur jag börjat återgå till min gamla stil – den blandade. det gäller både kläder och inredning. under en lång tid hade jag ett stort behov av en trygg, strikt bas i svart och grått. det är skönt att vara tillbaka, att hitta sig själv igen.

Hugo hejar på, utbrister att jag är fin och det gör mig också glad. tycker så mycket om att vara gift med någon som aldrig rynkar på näsan eller höjer på ögonbrynen åt vad jag än har på mig. allt som oftast tycker han om samma som jag.

ikväll ska han förresten bjuda mig på bio, har jag hört. så ja, den här onsdagskvällen ser sannerligen lovande ut.

0

0

Liknande inlägg

6 kommentarer

 • Svara
  Ellen
  11/29/2017 at 21:04

  så mycket fint! hoppas du fick en härlig onsdag <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   11/30/2017 at 10:12

   Tack! <3 den var magisk! kram Ellen!

 • Svara
  hanna, förbanna
  11/30/2017 at 16:30

  åh så fint! Tycker det låter som att du är ganska tillfreds just nu, heja dig! <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/04/2017 at 13:00

   Tack bästa Hanna! Det är jag, rätt så mycket 🙂 <333

 • Svara
  annika
  12/04/2017 at 02:19

  alltså, ville bara säga att det var väldigt avslappnande att läsa om nån annan som inte får capsule wardrobe att funka. Inte för att jag någonsin försökt men… köper saker jag tycker är fina, sen står jag där och undrar varför inget jag har matchar, men jag har fem par blommiga byxor…

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/04/2017 at 13:02

   Haha jag tycker faktiskt också det. Praktiskt är bra men att gå på känsla är bra mycket roligare. Älskar en garderob jag blir glad av istället för en som passar perfekt ihop, hur knasig den än må bli.

Lämna en kommentar